Haberler

Vefat Eden Kore Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı

Güncelleme:

Konya'nın Hüyük ilçesinde, 83 yaşında vefat eden Kore Gazisi Mehmet Küçüksayar, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Konya'nın Hüyük ilçesinde, 83 yaşında vefat eden Kore Gazisi Mehmet Küçüksayar, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hüyük ilçesinde alzheimer hastası olarak bir süredir yatağa bağlı yaşam süren Kore Gazisi Mehmet Küçüksayar vefat etti. Küçüksayar için kent merkezinde askeri tören düzenlendi. Törene, Konya İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ümit Fidan, Beyşehir Kaymakamı ve Hüyük Kaymakam Vekili Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Hüyük Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Sefa Kaya, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, jandarma teşkilatı mensupları, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Küçüksayar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önünden askerler ve vatandaşların omuzlarında Hüyük Merkez Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından helallik alınmasını müteakip Küçüksayar'ın tabutu yine ilçe kabristanına kadar omuzlarda taşındı.

KORE GAZİSİNİN FOTOĞRAFINI BİRLİK ARKADAŞI TAŞIDI

Küçüksayar, burada dualar arasında toprağa verilerek ebediyete uğurlandı. 62 yıl sonra bir araya geldiği Kore'den asker arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta, Küçüksayar'ın fotoğrafını kabristana kadar taşıyarak elinden bırakmadı. Konya İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ümit Fidan, Kore Gazisi Küçüksayar'ın tabutundaki Türk bayrağını oğlu İsmail Küçüksayar'a, Küçüksayar'ın fotoğrafını mezarına kadar elinde taşıyan arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta'ya teslim etti. Gazilik madalyasına da yıllar sonra vefatından kısa bir süre önce kavuşan Küçüksayar'ın ölümü birlik arkadaşı olan ve 62 yıl sonra bir araya geldiği Kore Gazisi Mustafa Usta'yı hüzünlendirdi.

Beyşehir'de yaşayan Kore Gazisi Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ordumuz, memleketimiz sağolsun, kabri cennet olsun. 62 yıl sonra bir araya gelmiştik. Kısmet böyleymiş. Allah böyle emretmiş. En son hastanede buluşmuştuk, orada kendisine madalyası takılmıştı" diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ise, Küçüksayar'ın hayatta iken Kore Gazisi olduğunu öğrenince Beyşehirli gaziler olarak kendisini Hüyük'teki evinde ziyaret ettiklerini söyledi. Kore savaşında aynı birlikte görev yapan asker arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta ile kendisini yıllar sonra buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Gümüşkan, "Ardından Konya'dan gelen komutanlarımızın da katılımıyla Beyşehir'de kendisine gazilik madalyasını takıp mutlu edip, sevindirmiştik. Ancak, acı haberi duyunca gazi arkadaşlarımızla birlikte son görevimizi yerine getirmek amacıyla geldik. Onurlu ve gururlu bir gaziydi. Yattığı yer cennet olsun" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Hüyük Konya Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title