Haberler

​Kızılay'dan Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünde Kırık Buğday Çorbası

Güncelleme:

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü Kocatepe Camii ve Hacı Bayram-ı Veli Camii'ndeki etkinlikle anıldı.

Kızılay, Çanakkale cephesindeki kahramanların son yemeği kırık buğday çorbasını vatandaşlara dağıttı.

Hayatın her alanında yürüttüğü yardım faaliyetleriyle adından söz ettiren Kızılay, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde şehitlerimizin ruhu için Kocatepe Camii ve Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Cuma namazı sonrasında vatandaşlara kırık buğday çorbası ikram etti. Gençlik Hizmetleri ve Ankara Şubesi'nin beraber düzenlediği etkinliğe Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu ve International Islamic Charity Organization Başkanı Dr. Abdullah Matouq Al-Matouq da katıldı.

"Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz"

Her koşulda ihtiyacı olanın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Birinci Cihan Harbi'ne girildiği dönemde Hilal-i Ahmer yani Kızılay, varlık mücadelesi verdiğimiz yedi cephenin tamamında 9 ordumuza, 24 kolordumuza destek olmak için sahadaydı. Çanakkale özellikle Hilal-i Ahmer için önemli mevkidir, çünkü bizim hem oradaki şehitlerimize ve yaralılarımıza verdiğimiz hizmetler bir destandı hem de o sırada çok sayıda Hilal-i Ahmer çalışanı şehit oldu. 1915 tarihinde cephe gerisinde askerimizi tedavi eden, yaralarını saran Kızılay, aynı sorumluluk bilinci ile çalışmalarını sürdürüyor. Bugünkü etkinliğimizle de şehitlerimizin şehit olmadan önce son yemekleri olan kırık buğday çorbası ve hoşaflarını ikram ediyoruz. Bu vesileyle şehitlerimizin ruhlarını yad etmiş oluyoruz. Vatan toprağını namusu bilerek göğsünü siper eden askerlerimizin, Kızılaycılık ruhunu o gün var eden doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve gönüllülerimizin ruhları şad olsun. Bu topraklar için canını hiçe sayan şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Cenabıhak onların şefaatine bizleri de nail eylesin." dedi.

"Çanakkale'de Hilal-i Ahmer Müzesi kuracağız"

İlgili bakanlıklarla anlaşmalar yaptıklarını ve Ağadere'de bu sene 25 Ağustos'ta bir Hilal-i Ahmer Müzesi açacakları müjdesini veren Kınık, "Çanakkale'de tarihimize ışık tutacak ve Çanakkale ruhunu yaşatacak bir müze kurmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Dünya'nın her yerinden gelen insanlar ve vatandaşlarımız Kızılay'ın Çanakkale Şavaşı'ndaki faaliyetlerini daha yakından görme fırsatı bulacaklar. Bu müze Çanakkale ve ülkemiz için güzel bir miras olacak. Ayrıca her sene bu tarihte orada Kızılay'ı anma etkinliği düzenleyeceğiz." ifadesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Kocatepe Kızılay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title