Haberler

82 Yaşında Kur'an Okumayı Öğrendi

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Ali Zorlu, Kur’an okuyanları görünce heveslenmesi sonucu kendisi de Kur’an okumayı öğrendi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Ali Zorlu, Kur'an okuyanları görünce heveslenmesi sonucu kendisi de Kur'an okumayı öğrendi.

Ali Zorlu, 82 yaşında olmasına rağmen diğer öğrencilere taş çıkarıyor. İlerleyen yaşına rağmen gözlük kullanmayan Zorlu, günde 2 saat Kur'an okuyor. Ramazan ayı boyunca günde 2 cüz okuduğunu söyleyen Zorlu, Kur'an okumayı çok sevdiğini ve çok hevesli olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Adil Özberk Sosyal Tesisi'nde öğrencilerle birlikte Kur'an okuyan Ali Zorlu, bir haftada Elif-Ba'yı bitirerek Kur'an-ı Kerim'e geçti. Kur'an-ı Kerim'i kısa zamanda hatmeden Zorlu, bir haftada öğrendiğini söyledi.

Ali Zorlu, bir gün taziyede herkesin Kur'an okuduğunu gördükten sonra heveslendiğini söyleyerek, "Ben de Kuran-ı Kerim okumayı öğreneceğim dedim. Sağ olsun bir hacı vardı. Hacı Hayrettin Yılmaz bana dedi ki ben sana Kuran-ı Kerim okumayı öğretirim. Hocaya gittim bir Elifba aldım. Elifba yardımıyla 4 saat harfleri öğrendim. Burada yazısı küçük olduğu için okuyamadım ama sonra bana yazsısı büyük bir Kur'an getirdiler. İşte onu hocamın da yardımıyla okuyorum. Bir haftada Elifbayı bitirince, Hocam Kuran-ı Kerim'e geçmemi söyledi. Kuran-ı Kerim'e geçtim. Buranın haricinde evde çok Kur'an okuyorum. Günde bir, iki cüz okuyorum. Bu yedinci hatmim. Memnunum, bir hazine buldum sonunda" dedi.

82 yaşındaki Ali Zorlu'nun sürekli Kur'an okuduğunu ve bu konuda çok hırslı olduğunu söyleyen tesisin hocası Mehmet Metin ise "Şahinbey Belediyesi olarak taziye evlerinde, taziye olmadığı zaman, gerek emeklilerimize gerekse, ortaokul, lise ve ilkokul öğrencilerine elimizden geldiğince, Kuran-ı Kerim ve İlmihal bilgisi öğretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Ali Dayı'da bir gün geldi. Kuran-ı Kerim öğrenmek istediğini bize söyledi. Gelir gelmez, hemen bir günde bitirdi. Bende burada harekeleri gösterince, bir hafta içinde Kuran- Kerim okumaya başladı. ve bir ay içinde baktım Kur'an-ı Kerim'i hatim etmiş. Yani çok gayretli, hiç durmuyor sürekli elinde Kuran-ı Kerim görüyorum. Bir de kahve alışkanlığı olmadığı için, evde bile sürekli Kuran-ı Kerim ile meşgul oluyor. Ayda rahat bir hatim indiriyor" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Ali Zorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title