Haberler

82 Yaşında Ayakkabı İmal Ediyor

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 82 yaşındaki Hüseyin Gülkıran, 68 yıldır ayakkabı imalatı ve tamiratı yaparak geçimini sağlıyor. Gülkıran, işlerde gerileme olduğunu belirterek, "Biraz zor oluyor tabi ama gene de Allah bereket versin" dedi.

İşe çırak olarak başladığını anlatan Gülkıran, "1948 yılında askere gidene kadar çırak olarak çalıştık. İki sene askerlik, iki sene askerlikten sonra geldik bu işe başladık.1957 yılından beri bilfiil böyle çalışıyoruz işte. Ayakkabı sektöründe fabrika imalatları var. Bizim işlerde biraz gerileme var tabi. Eh işte çıkarırsa da, çıkartmasa da gene ediyoruz. Biraz zor oluyor tabi ama gene de Allah bereket versin. Ekmek parası çıkıyor işte" diye konuştu.

"BENİM İÇİN HİÇ BİRİNİN ZORLUĞU YOK"

Ayakkabının imalat sürecinden bahseden Gülkıran, "Şimdi bir çift ayakkabıyı yapmak için deriyi alıp, kesimini yaparsın, modelini ve kesimini yaptıktan sonra dikişini dikip kalıba çekilir. Kalıba çekildikten sonra imalat böyle gidiyor. Sonra altının köselesi konur, dikişi dikilir. Benim için hiç birinin zorluğu yok. Hepsi kolay, elden geldikten sonra mesleğin zorluğu olmaz" dedi.

"ŞİMDİLER ÇIRAK VERMİYOR"

Geçmişte çırak bulmanın kolay olduğunu aktaran Gülkıran, "O çırak işi bizim zamanlarımızdaydı. Seve seve çırak verilirdi. Şimdiler çırak vermiyor. Çırak alsan da zorlukları var. Hakiki kösele yani ayakkabı, 90-100-120 lira civarında ama büyük mağazalar 120-150 liralık ayakkabıyı 250-300-400-500 liraya satıyor. Deriyle vinlex ayakkabıyı ayırt etmeli ama çoğu kişi de ayırt edemiyor. Suni deri de o gözenekler yok, hava alamaz, teri çekmez. İstanbul yani bütün Türkiye dahilinde yüzde 90 suni deri. Yüzde 10 hakiki deri" ifadelerini kaydetti.

Ürettiği ayakkabılar hakkında bilgi veren Gülkıran, "Altı köselesi her yeri yüzde 100 bu ayakkabı. Fiyatı 90 lira. Piyasada bu köselede dahi yok. Bunun yarı köselesi bu köseleyi de kullanmıyor. Yarı incelikte köseleyi kullanıyor.150-160 liraya satıyor. Haftada 1-2 çift satıyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞU GERÇEK DERİYİ NEREDE BULACAKSIN DIŞARIDA?"

Müşteri Halil Yeşil, "Aşağı yukarı 30 seneden beri alıyorum. Giyiyorum atıyorum sonra yine alıyorum.4-5 sene giyiyoruz. Sonra vinlex kullanmıyor. Devamlı deri yapıyor. Şu gerçek deriyi nerede bulacaksın dışarıda? Bulursun ama çok yüksek fiyatla" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Babaeski Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title