Haberler

82 Kaçak Karadeniz'de İki Gün Ölüme Terk Edildi

Yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan aralarında 15'i çocuk, 2'si hamile 20 kadının da bulunduğu 82 göçmen, Karadeniz'de İstanbul'un 24 mil açığında 15 metrelik teknede ölüme terk edilmiş halde bulundu.

Yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan aralarında 15'i çocuk, 2'si hamile 20 kadının da bulunduğu 82 göçmen, Karadeniz'de İstanbul'un 24 mil açığında 15 metrelik teknede ölüme terk edilmiş halde bulundu.

Aralarında Afganistan, Suriye ve İranlı olmak üzere 15'i çocuk, 2'si hamile 20 kadının bulunduğu 82 göçmen, yasa dışı yollarla çıktıkları deniz yolculuğunda teknenin arızalanması sonucu Karadeniz'de, İstanbul'un 24 mil açığında kaderlerine terk edildi.

Para karşılığı Romanya'ya götürülmek istenen göçmenler 2 gün boyunca denizde aç susuz yardım bekledi.

YAKTIKLARI ATEŞİN DUMANIYLA FARK EDİLDİLER

Kapasitesi 50 kişi olan 15 metrelik tekne, aldığı 82 yolcuyla Karadeniz açıklarında arızalandı. Teknenin kaptanı, göçmenlere yardım getirmek için geri döneceği bahanesiyle başka bir tekneyle ayrıldı. İki gün boyunca kaptanın dönmesini güneş altında aç susuz bekleyen göçmenler, fark edilmek için ateş yaktılar. Yaktıkları ateşin dumanı Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na yol alan bir ticari gemi tarafından fark edildi. Kaçak göçmenleri taşıyan tekneye yanaşan gemi durumu anlayınca Sahil Güvenlik Komutanlığı'yla iletişime geçti. Saat 10.30'da ihbarı alan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 88 numaralı bot, hızlıca olay yerine gitti.

Bu sırada ihbarı yapan gemi de Sahil Güvenlik botunun gelmesini bekledi. Bu anlar kameraya da kaydedildi.

GÖÇMENLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Buradan Sahil Güvenlik botuna alınan göçmenler, Çayırbaşı'ndaki iskeleye getirildi. İskelede bir ambulans hazır bekletildi. İndirilen göçmenlerin burada su ve yiyecek ihtiyaçları karşılandı. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmelerin durumunun iyi olduğu belirtilirken, göçmenlerin Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. 82 insanı denizde ölüme terk ettikten sonra kayıplara karışan tekne kaptanının ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Arızalanan teknenin de Kıyı Emniyeti tarafından çekildiği belirtildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Karadeniz İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title