Haberler

81 Metrelik Dalış Rekorunu 85 Metreye Çıkardı

Güncelleme:

Çanakkale'de Milli Sualtı Sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, kendisine ait 81 metrelik Paletsiz İp Destekli Serbest Dalış dünya rekorunu 85 metreye çıkardı.

Şimdi ise Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde noter huzurunda yapılan rekor denemesinin Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu'nca (CMAS) tasdik edilmesi beklenecek.

Çanakkale'nin sualtı sporlarındaki dünya rekortmeni sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, uzun süredir hazırlandığı Paletsiz İp Destekli Serbest Dalış dünya rekoru denemesini bu sabah Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde gerçekleştirdi. Rize'den gelen 9 kişilik dip güvenlik ekibi ile sabah saatlerinde dalış yapacağı yere hareket eden Devrim Cenk Ulusoy hazırlıklar sonunda tek nefeste Paletsiz İp Destekli Serbest Dalışa geçti. Kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu daha uzun mesafeye çekmek için kendisini Ege Denizi'nin serin sularına bırakan Ulusoy, 2 dakika 58 saniye süren dalışta 85 metre derinlikteki flamayı alıp su yüzüne çıkmak için harekete geçti. Su yüzeyine çıktığında dipten aldığı flamayı gösterince büyük sevinç yaşandı. Dalış ekibindeki arkadaşları tarafından kutlanan Ulusoy ise sevincini eline aldığı Türk bayrağı ile gösterdi. Devrim Cenk Ulusoy'a destek olmak için gelen Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen de denize atlayıp sevinç paylaştı.

DAVUL-ZURNALI KUTLAMA

Ayvacık noterinin hazır bulunduğu dalış, 10 dip kamerası ve 2 yüzey kamerasıyla kayda alındı. Noter tarafından tasdik edilen rekorun ardından Küçükkuyulular sahilde Devrim Cenk Ulusoy'u davul zurna ile karşılayıp birlikte oynadı. Devrim Cenk Ulusoy, yeni rekora ait görüntülerin, tasdik süreci için CMAS'a gönderileceği belirterek, "Dalışının resmi olarak onaylanabilmesi için 2 uluslararası gözlemci olması gerekiyordu. Bunlar için de 9 bin dolar gibi bir maliyet çıkıyor. Bütçem bunu karşılayamadığı için iki gözlemci yerine noter getirdik. Dalışım kameralarla kayda alınıp, tespit edildi. Ham görüntüleri merkezi Roma'da bulunan CMAS'a göndereceğiz. Orada da tasdiklenecek" dedi. - Kkuyu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devrim Cenk Ulusoy Çanakkale Küçükkuyu Ayvacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title