Haberler

81 İlin Kültürü Erciş'te Buluştu

Van’ın Erciş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘eTwinning Projesi’ kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hayata geçirilen ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi açıldı.

Van'ın Erciş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'eTwinning Projesi' kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hayata geçirilen 'Çemberimde Gül Oya' sergisi açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Sürekli Eğitim Merkezinde açıldı. Erciş Selvihan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Mehmet Ata Yıldız yaptı.

Proje Koordinatörü Ayşe Nur Kırcalı tarafından yapılan serginin tanıtım konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan '15 Temmuz Darbesi' konulu skeç gösterisi ve çeşitli etkinliklerin ardından katılımcılar sergiyi gezdi. 81 ilinin farklı kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı sergi, yöresel yemeklerin ikramı ile devam etti.

Serginin açılış programına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Van İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Yakup Aladağ, Orhan Bedir ve Adem Çiftçi ile ilçedeki kamu kurum ve daire amirleri, bazı sivil toplum temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Erciş Yerel Haberler

title