Haberler

81 İlden 81 Çocuk" Projesi

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, 81 ilden gelen 81 çocukla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceklerini belirterek, "81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, 81 ilden gelen 81 çocukla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceklerini belirterek, "81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz. Ağacın adı 'birlik ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Çocuklar gününde çocukların hayallerini gerçekleştirmek gerekir. 'Onlar bizim geleceğimiz' diyoruz onları her zaman hatırlayalım ve geleceğimize sahip çıkalım." dedi.

Türk Kızılayı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlediği "81 ilden 81 çocuk" projesi kapsamında İstanbul'a gelen çocuklar, İstanbul Şube Başkanı Yıldırım'ın misafiri oldu.

Çocuklar için verilen akşam yemeğinde konuşan Yıldırım, ilk defa İstanbul'a gelen, ilk defa uçağa binen çocukları misafir etmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, çocukların şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra pazar günü de Başbakanlık'ta ağırlanacağını söyledi.

Yıldırım, bulundukları illerin Kızılay şube temsilcileriyle İstanbul'a gelen çocukların, Atatürk Havalimanı'nda, uzman psikologların ve Nasreddin Hoca, Keloğlan kostümlü animatörlerin de aralarında bulunduğu Kızılay ekipleri tarafından karşılanıp kalacakları otele yerleştirildiğini dile getirdi.

Çocukların yanlarında getirdikleri toprakla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceklerini ifade eden Yıldırım, "81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz. Ağacın adı 'birlik ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Çocuklar gününde çocukların hayallerini gerçekleştirmek gerekir. 'Onlar bizim geleceğimiz' diyoruz onları her zaman hatırlayalım ve geleceğimize sahip çıkalım." diye konuştu.

Yemeğe, Başbakan Binali Ylıdırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay'ın yanı sıra Alişan, Tolga Zengin, Cem Cücenoğlu, Ataberk Mutlu, Ekin Mert Daymaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, çocuklar Hacivat-Karagöz başta olmak üzere çeşitli oyun ve gösterilerle doyasıya eğlendi.

Çocukların, yarın 1453 Panorama, Topkapı Kutsal Emanetler Müzesi, Vialand ve Florya Akvaryumu gezeceği, pazar günü Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi emekli öğretmen Semiha Yıldırım tarafından misafir edileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İlhami Yıldırım Türk Kızılayı 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title