Haberler

81 Ilde 'Evet' Balonları Uçurulacak

Anayasa referandumu için başlatılan 'evet' kampanyasına destek olmak için kurulan 'Evet Destek Platformu' 81 ilde eş zamanlı 'evet balonları' uçuracak.

Anayasa referandumu için başlatılan 'evet' kampanyasına destek olmak için kurulan 'Evet Destek Platformu' 81 ilde eş zamanlı 'evet balonları' uçuracak.

14 Nisan Cuma günü saat 14.00'de gerçekleşecek etkinlikte, ülke, millet egemenliği, özgürlük, çocuklar, Türk-İslam coğrafyası ve dünya mazlumlarına umut olma amacıyla rengarenk evet balonları gökyüzüne bırakılacak.

"REFERANDUM SONRASI DA ÇALIŞMAYA DEVAM"

Sistem değişikliğinin milletin lehine olacağı inancı ile 7 kişi ile ocak ayında Evet Destek Platformu'nu kurduklarını ve 2 ay içinde 81 ilde temsilciler belirleyerek, köşe yazarından, akademisyenine, iş adamından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok çevrenin desteğini aldıklarının altını çizen Evet Destek Platformu Strateji ve Eğitim Koordinatörü Ümit Cankurtaran, platform olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş referandumunun evet ile sonuçlanması için canla başla çalıştıklarını söyledi. Platformun referandum sonrası da yapılacak yasal değişiklik ve düzenlemelere katkı vermek için çalışmalarına devam edeceği söyleyen Cankurtaran, "Özgürlüklerin önünü açacak, 80 milyonu bir ve beraber kucaklayacak bir sistem için kardeşi kardeşe vurdurmaya çalışanların heveslerin kursaklarında kalması için Türkiye'ye şantaj yapanlara haddini bildirmek için milli politikaların sekteye uğramaması için koalisyonlarla vakit kaybetmemek için Kürt-Türk kardeştir demek için darbeler döneminin bitmesi için ve daha iyi bir gelecek için platform olarak referandumda evet diyoruz" dedi. Platform Hukuk ve Mevzuat Koordinatörü Mehmet Peker de, " Türkiye'den güçlü bir evet çıkmasının bu milletin geleceği ve istiklali için ne büyük öneme haiz olduğunu biliyor ve bütün gücümüzle bunu insanlara anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

PLATFORM MİLLETİN EVİNDE

Çalışmalarının startını geçtiğimiz haftalarda Hilton Otel'de 81 il temsilcisinin katıldığı programla veren Evet Destek Platformu, programda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliğini üyeleri ile paylaştı. Programın sonunda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen platform üyeleri önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ardından da rehberler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesini gezdi.

(Zeynep Babacan/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cankurtaran Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title