Haberler

80 Yaşındaki Zeynep Ninenin Yaşam Mücadelesi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Zeynep ninenin yaşam mücadelesi, görenleri hayrete düşürdü.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Zeynep ninenin yaşam mücadelesi, görenleri hayrete düşürdü. Dantel işleyerek geçimini sağlayan Zeynep Tekerek, hayatın tüm zorluklarını tek başına göğüslüyor.

İki kez evlenmesine rağmen çocuk sahibi olamayan ve her iki eşini toprağa veren Zeynep nine, el emeği göz nuru olan dantel işlemeleriyle hayata tutunuyor.

Çocuk yaşta yetim kalmasına rağmen hayata küsmediğini ifade eden Zeynep nine, "Çocuk yaşta yetim ve öksüz kaldım. Hayatın her türlü zorluklarını gördüm. Bu güne kadar tek başına hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalıştım. Allah'a şükür" dedi.

Dantel işleyerek geçimini sağladığını belirten Zeynep nine, "Yalnız değilim çok şükür Allah'ım var. İki kez evlendim ama hiç çocuğum olmadı. Ne yapayım o da Allah'ın takdiri. 49 yıldan beri hep çalıştım. Kimseye muhtaç olmamak için bazen komşuların evine temizliğe gittim, bazen tarlada çapaya gittim. Bu arada yine bir taraftan da dantel işleyerek kendi geçimimi sağladım. Yaşım ilerleyince sağ olsun devletimiz üç ayda bir de olsa 65 aylığı veriyor. Tek başıma olsa da bir ev ne istemez ki, elektrik su faturası mecburi ödemem gereken faturalar var. Onu da işleyip kazandığım dantel parası ile ödüyorum. Kendi evim olmadığından üvey kardeşimin oğlunun evinin altında kalıyorum. Onlardan Allah razı olsun. Evlerine koymasalar koymaya bilirlerdi. Benden ev kirası dahi almıyorlar. Böylece geçinip gidiyorum" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ SAYESİNDE AYAKTAYIZ"

Başbakan hayranlığını da tanınan Zeynep nine, "Ben buradan bol bol Başbakanımıza dua ediyorum. Allah'ım onu yormasın incitmesin. Onu başımızdan eksik etmesin. Gerekirse işlediğim dantel paralarını çam sakızı çoban armağanı başbakanımıza veririm. Yeter ki o hep başımızda olsun. Önce Allah sonra başbakanımızın sayesinde her şeyimiz var. Aldığım 65 aylığının yanı sıra sosyal yardımdan odunumu kömürümü alıyorum. Bir de gıda kartı verdiler. Bende elimden geldiğince, bu gözlerim gördüğü sürece dantel işlemeye de devam edip geçimimi sağlayacağım. Allah dinden imandan ayırmasın. Elden ayağa düşürmesin rabbim cümlemize de sağlık sıhhat versin" dedi.

Huzurevinde kalmayı da reddeden Zeynep nine, "Çok şükür sağlıklıyım, çalışıyorum. Huzurevine benden daha fazla ihtiyacı olan var. Ölene kadar çalışacağım" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kahramanmaraş Türkoğlu Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title