Haberler

80 Binde Devr-i Alem Parkı Açıldı

Güncelleme:

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "80 Binde Dev-i Alem Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "80 Binde Dev-i Alem Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda kurulan parkın açılış törenine Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, belediyelerin meclis üyeleri, çok sayıda davetli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, göreve geldiği andan itibaren hayırlı hizmetler yapmanın derdinde olduklarını belirterek, 5 yıllık görev süresinde arkalarında birçok eser bırakarak huzurlardan ayrıldığını söyledi.

"MERAM'I YURT DIŞINDA DA KONUŞULUR HALE GETİRDİK"

80 bin metrekarelik alanda kurulan "80 Binde Devr-i Alem Parkı"nın proje tanıtımını Park Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde 3 Ocak 2013 yılında yaptıklarını hatırlatan Başkan Kalaycı, "Orada şu ifadeyi vermiştik; 2013'te herkes Meram'ı konuşacak demiştik. Hamdolsun sadece bundan sonra da bıraktığımız eserlerle hizmete sunduğumuz tesislerle Meram'ı sadece Konya'da değil yurt içinde ve yurt dışında da konuşulur hale getirdik. 80 bin metrekarelik alanda kurulu olan parkın Antalya Çevre yoluna yakın bir bölgeye turizm açısından da böyle güzel bir tesisi kazandırmanın büyük mutluluğu içerisindeyim" dedi.

Adriyatik Denizinden Çin'e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurulan medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin parkın "Cihan-ı Türk" bölümünde yer aldığını belirten Başkan Kalaycı, "Bu bölümde toplamda 120 tane maket 1/20 ve 1/25 ölçeklerinde burada sergilenmiş olacak. Bununla neyi hedefliyoruz; Atalarımızın gerçekleştirmiş olduğu bu yapıları hizmete sunmuş oldukları, gitmiş oldukları yerlere hem barış hem sükunet hem de huzur getirdiler. ve gitmek oldukları yerde yapmış oldukları on binlerce sanat eserinden bazılarını burada sergiliyoruz ki, atalarımızın yapmış olduğu bu ince, nadide eserleri yakinen tanıma imkanımız olsun" diye konuştu.

Yurt dışından gelen misafirlerin buradaki eserler hakkında 6 dilde bilgi alabileceklerini de aktaran Kalaycı, parkın ikinci kısmında ise, masal kahramanlarının bulunduğu "Pamuk Şekeri" adlı bölümün olduğunu söyledi. Bu bölümünde 25 tane masal kahramanı olduğunu belirten Kalaycı, "Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı özelliği taşıyor. Masal kahramanlarının bulunduğu bölümde ortam canlandırmaları da yer alıyor. Burada ünlü komedyenlerimiz ve 13 Türk büyüğünün büstleri de bulunuyor. Masal ağacı da çocuklarımızın yoğun olarak ilgisini çekecek. 51 metre uzunluğundaki Osmanlı Kadırgası da bu bölümde yer alıyor. Parka giriş Sırçalı Medresenin taş kapısıyla olacak. Niyetimiz; masal kahramanlarının olduğu yerde okuma günleri düzenlemek. Yavrularımıza o alanda hikaye okuyalım, hikaye dinletelim. Nasıl cümle kurulur onu öğretelim" ifadelerini kullandı.

Parkın üçüncü kısmında ise yaklaşık 170-180 milyon yıl önce dünyada yaşayan dinozorların birebir ölçülerde yapılmış olduğu maketlerin yer aldığını ifade eden Başkan Kalaycı, "Ama bunlar sadece maket değil bunlar hareketli. Yakınına yaklaştığınız zaman sizlere güzel sürprizler hazırladılar. 50 tane dinozorumuzu da burada orijinal ölçekleriyle bulabileceksiniz" dedi.

Başkan Kalaycı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da toplu açılışlarda yaptığı konuşmasında, "'Gez dünyayı gör Konya'yı' demediğini 'Gez Konya'yı gör dünyayı' dedi. Onun için burayı taş kapıya da Sayın Başbakanımızın güzel sözünü yazacağız. Burayı gezeceksiniz dünyayı göreceksiniz inşallah" şeklinde konuştu.

PARKIN AÇILIŞI DUALARLA GERÇEKLEŞTİ

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın 5 yıl boyunca çok önemli hizmetlere imza attığını vurgulayarak, "İnşallah Meram'ın kalkınmasına önemli bir destek sağladı. Görevler bitiyor, hepimizin sonunda bir vedası olacak. Önemli olan hoş ve güzel bir vedada bulunmaktı. Bugün de Meram'a ve başkanımıza yaraşır bir veda oldu. Ama hizmet sonlanmaz. Görevler değişir, hizmet devam eder. İnşallah Serdar başkanımıza bundan sonra ülkemize şehrimize hizmet etmeye devam edecektir" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, önemli bir açılış için burada olduklarını belirterek, "Veda yok, veda siyasette olmaz. Hele hele hizmette hiç veda olmaz. Dolayısıyla daha önceleri KOSKİ'mizde çok değerli işlere imza atan değerli Belediye Başkanımız Meram'dan sonra yine inşallah Konya'nın ve Meram'ın imarı noktasında kendi tecrübelerinden faydalanmamıza inşallah imkan sağlayacaktır" diye konuştu.

Törende, Meram Süt Birliği Başkanı ve Yaylapınar Kaş Mahalle Muhtarı Hasan İşler, ilçeye kazandırdığı yatırımlardan dolayı Başkan Kalaycı'ya plaket ve çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından protokol mensupları, çocuklarla birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın açılış kurdelesini kesti. Başkan Kalaycı, protokol mensuplarına ve diğer katılımcıları parkı gezdirdi.

Konya turizmine de büyük katkı sağlaması hedeflenen bu park, minyatürler, dinozorlar, masal kahramanları, peyzajı, anfi tiyatrosu, idari merkezi ve diğer inşaat alanlarıyla birlikte yaklaşık 47 milyon TL'ye mal oldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Kalaycı Karatay Meram Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title