Haberler

8. Ziraat Fakültesi Kariyer Günleri

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Çolak, "Tarım sektörü, ziraat mühendisleri ile ortaklaşa yürüyerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabilir" dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, "Tarım sektörü, ziraat mühendisleri ile ortaklaşa yürüyerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabilir" dedi.

Bu yıl 8.' Si düzenlenen Ziraat Fakültesi Kariyer Günleri'ne katılan Prof. Dr. Ahmet Çolak, etkinliğin amacının geleceğin tarım uzmanları olan ziraat mühendisliği öğrencilerinin, sektörlerin önemli temsilcileri ile bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Çolak, "İşsizliğin dilimizden düşmediği bir dönemde tarımın bilim adamları ile tarım sektörünün yatırımcılarını bir araya getirmekten mutluluk duyuyorum" diye konuştu. Bugün Türkiye'nin ithalat yapmadığı yada minimum düzeyde ithal ettiği

ürünlerin başında tarım ürünlerinin geldiğine dikkati çeken Çolak, "Bugün dışarıdan bağımsız olarak, millet olarak kendi kendimize yetecek kadar ekmek, buğday, et, sebze meyve yetiştirebiliyorsak bunda ziraat mühendislerinin payı azımsanamayacak kadar fazladır" ifadelerini kullandı.

Ziraat mühendislerinin bir dönem İşsiz Ziraat Mühendisleri Derneği'ni kurduğunu belirten Çolak, artık bu konuların geride kaldığını, günümüzde devletin tarım sektörüne yaptığı yatırımların ülke bütçesinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Çolak, bunun tarım sektöründe işsizliğin her geçen gün azalmasına neden olduğunu ifade etti. Ziraat mühendisliği öğrencilerinin küreselleşen dünyada en az bir yabancı dil bilmelerini gerektiğini vurgulayan Çolak, "İddia ediyorum ki İngilizcesi iyi olan ve kendini

iyi yetiştirmiş bir ziraat mühendisi, günümüzde işsiz kalmaz" diye konuştu.

"ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA YERİ AHIRDIR"

Küreselleşen ve rekabetin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında ziraat mühendislerinin yerinin masa başı değil, çiftçinin yanı olduğuna dikkati çeken Çolak, "Ziraat mühendislerinin çalışma yeri ahırdır, çiftçinin yanıdır" dedi. Çolak açıklamasında şunları kaydetti:

"Nüfusunun İstanbul kadar bile olmadığı Hollanda, tarımda dünyada önemli bir paya sahiptir. Hollanda'nın bu alandaki başarısının temelinde çiftçi-ziraat mühendisi işbirliği yatıyor. Türkiye olarak biz de bunu başarabiliriz. Bunun yolu ziraat mühendislerimizin çiftçilerimizle birlikte çalışmayı, mühendisin hasat zamanı biçer döverin üstünde oturmaktan kaçınmadığı günlerden geçmektedir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Ahmet Çolak Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title