Haberler

8 Yıl Sonra Gelen Ödül

Güncelleme:

24 Kasım 2007'de Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında birincilik kazanan, ancak ödül töreninde başörtülü olduğu için kürsüden indirilen Tevhide Kütük Güneri için temsili ödül töreni düzenlendi.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, milletvekili adayları Ravza Kavakçı Kan, Rabia İlhan ve partinin kadın kolları üyeleri katıldı.

Kürsüye davet edilen Tevhide Kütük, 2007 yılında yazdığı ve birinci olduğu, ancak kürsüde okumasına izin verilmeyen 'Bir Öğretmen Olmalı' adlı kompozisyonunu yeniden okudu.8 yıl önce yaşadıklarını anlatan Kütük, "İlçe genelinde birinci oldum. Ödülümü almak için kürsüye gittim, ancak başörtülü olmam sebebiyle kürsüden inmemi söylediler. Benim için çok zor bir süreçti. Yardım etsinler diye çok çabaladım, ancak protokolden bana yardım etmek istemediler" diye konuştu.

Hak ettiği ödülü alamamasının "başörtüsü sorunu"nun gündeme gelmesine bir vesile olduğunu dile getiren Kütük, "Ben orada bir aracıydım. Bu olaydan dolayı başörtüsü sorunu çözülmüş oldu. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür borçluyuz" şeklinde konuştu. Yeniden ödül almaktan mutlululuk duyduğunu dile getiren Kütük, "Başörtüsü konusunda büyük sorunlar yaşandı. Benim yaşadığım, başörtüsü sorunları içinde küçük bir sorundu. Biz nerelerden nerelere geldik. Bugün burada bunu hatırladık" dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Kan, ablası Merve Kavakçı'nın yaşadıklarını hala unutamadığını belirterek, "Yeğenlerimin okullarında yuhalanmasını hala unutamıyorum. Başörtülü kadınlarımıza yapılan zulümleri hala hatırlıyoruz. Tevhide kardeşimize yapılanları biliyoruz. Bu zihniyete yazıklar olsun" diye konuştu.

Seçmenleri 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde mutlaka oy vermeye davet eden Kan, "Bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, 13 senede nereden nereye geldik. Eskiyi mi, yoksa ilerlemeyi mi istiyorsunuz? Kararı siz verin. Memleketimizde başörtüsü yasağı gibi utanç verici olayların bir daha yaşanmamasını istiyorsak ona göre oy verin" dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Milletvekili adayları İsmet Uçma, Ravza Kavakçı Kani ve Rabia İlhan, Tevhide Kütük'e 8 yıl önce alamadığı ödül yerine temsili olarak çiçek ve bir hediye verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Rabia İlhan İsmet Uçma Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title