Haberler

8 Yaşındaki Ecrin Şehit Babasını Asker Selamı ile Uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Yaşar, son yolculuğuna memleketi Kütahya’da uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Yaşar, son yolculuğuna memleketi Kütahya'da uğurlandı. Bir yakını tarafından tabuta götürülen Yaşar'ın asker elbiseli 8 yaşındaki Ecrin, hıçkırıklara boğuldu.

Şehidin al bayrağa sarılı naaşı, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Havaalanı'ndan alınarak cenaze aracıyla önce şehidin baba ocağına, burada helallik alınmasının ardından Ulu Camii'ne getirildi. Bir yakını tarafından tabutuna götürülen Yaşar'ın asker elbiseli 8 yaşındaki Ecrin, hıçkırıklara boğuldu. Küçük Ecrin'i gören vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu. Ecrin, babasını cenaze aracına kadar asker selamı vererek uğurladı. Şehidin 1,5 yaşındaki diğer kızı Melek de törende askerde asker elbiseli olarak katıldı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek kıldırdı. Cenaze namazına; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu ile Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek şehit Hasan Yaşar için helallik aldı. Bu arada, şehidin babası Mehmet Yaşar, şehit oğlunun tabutuna sarılarak "Vatan sağolsun" dedi.

Şehit Yaşar'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kütahya Hava Şehitliği'nde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Yaşar Şemdinli Hakkari Kütahya Politika Güncel Haberler

title