Haberler

8 Üniversite Kuran Prof. D'anna, Osmanlı'nın İlk Üniversitesine Hayran Kaldı

Ünlü ekonomist ve sosyolog Prof. Stefano Elio D'anna, 3 büyük medeniyete ev sahipliği yapan Bursa'nın İznik ilçesini ziyaret etti. Süleyman Paşa Medresesi'ne hayran kalan D'anna, üzerinde Allah yazan çini kol düğmesi sipariş etti.

İtalya'da eğitim veren European School Of Economics Üniversitesi'nin sahibi ve rektörü ekonomist-sosyolog yazar Prof. Stefano Elio D'anna, Bursa'nın İznik ilçesini ziyaret etti. Orhangazili iş adamı Tuna Çokgüler'in misafiri olan D'anna, yayıncısı Nehir Ötgür ile birlikte İznik'i gezdi. İznik'in tarihi mekanlarını adım adım gezen D'anna, dönemin eserlerine hayran kaldığını ifade etti.

Yetiştirdiği öğrencilerin dünyada politik ve ekonomik organizasyonlarda pozisyon sahibi olmasıyla tanınan D'anna, 3 büyük medeniyetin izlerini taşıyan İznik'e övgüler yağdırdı. D'anna, Osmanlı'nın ilk üniversitesi olan Süleyman Paşa Medresesi'ndeki atmosferin büyüsüne kapıldı. Şu anda çiniciler çarşısı olarak kullanılan tarihi üniversiteye hayran kalan Prof. Stefano Elio D'anna, İznik çinisi hakkında bilgi aldı. D'anna, üzerinde 'Allah' yazılı çini kol düğmesi siparişi verip İtalya'daki bir arkadaşına düğün hediyesi olarak üzerinde ayet yazılı çini kolye satın aldı.

Ayasofya Camii'nin ardından Yeşil Cami'yi gezen D'anna, öğle namazı sırasında okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Roma ve Bizans dönemine ait İstanbul ve Lefke kapıları ile Elbeyli'de bulunan Dikilitaş'ı ziyaret eden D'anna, ardından İstanbul'a döndü.

Başta İtalya, New York, Londra ve Paris olmak üzere 8 kampüse sahip olan Prof. D'anna, yayılmış üniversite projesinin fikir babası. D'anna'nın ayrıca çeşitli kitapları bulunuyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İtalya İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title