Haberler

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Denizli'de "8. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında Pamukkale Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler, düzenlenen etkinlikte kültürlerini tanıttı.

Denizli'de "8. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında Pamukkale Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler, düzenlenen etkinlikte kültürlerini tanıttı.

Pamukkale Uluslararası Öğrenci Derneği'nin İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı'nda organze ettiği etkinlikte, Denizli'ye üniversite öğrenimi için yaklaşık 30 ülkeden gelen öğrenciler, kurdukları stantlarda kültürlerini diğer misafir öğrenci ve vatandaşlara tanıttı.

Ülkelerinin bayrakları altında açtıkları stantlarda yöresel kıyafetlerle yöresel tatları konuklara sunan öğrenciler, sahne gösterisiyle ülkelerinden halk oyunları ve  geleneksel müzikle yöresel danslar sergiledi ardından el ele tutuşarak halay çekti.

"Onlar bizim misafirimiz"

Pamukkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünyanın Rengi Türkiye'nin Misafiri" adıyla öğrencileri buluşturduklarını belirtti.

Yurtdışından gelenlere yabancı demediklerini anlatan Fidan, "Yurt dışından gelenlere yabancı demiyoruz, misafir öğrenci diyoruz.  Dernek olarak ilimize okumaya gelen misafir öğrencilere yardım amaçlı eğitim, barınma ve buna benzer burs imkanı sağlıyoruz. 30 civarında ülke stant açtı. Her şeyden önemlisi ülkemizde edindikleri bilgi ve tecrübeleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek nitelikli insanlar olabilmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Denizli Teşkilat Başkanı Kadir Yürektürk ise, öğrencilere Türk halkının misafirperverliğini göstermek istediklerini dile getirerek "Buradaki arkadaşlarımızın hepsi de Pamukkale Üniversitesinin farklı bölümlerinde okumaktalar. Bine yakın öğrenci var. İlk yıl Türkçe öğrendikten sonra derslerini Türkçe alıyorlar. Bu gün burada kendi ülkelerini tanıtıyorlar. Bir hafta sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı final buluşmasını İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Burada arkadaşlarımızın hem kendileri arasında kaynaşmalarını hem de Türk halkı ile kaynaşmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Yönetim Kurulu Üyesi Suphi Uğur Çörekçi de Türkiye'nin yabancı öğrenciler için bir çekim merkezi haline geldiğini ifade etti.

Yabancı öğrenciler

Senegal'i temsilen etkinliğe katılan Fatou Diagne, halkla ilişikler 2. sınıf öğrencisi okuduğunu belirterek, ülkesini tanıtmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünü okuduğunu söyleyen Kazakistanlı Anel Sultanova, "Geleneksel Kazak kıyafeti ile etkinlikte bulunan herkes bu şekilde bizimle fotoğraf çektirmek istiyor. Bunlar bizim milli kıyafetlerimiz" dedi.

Kazakistanlı Medet Sultanov ise "Gözümüz çekik olduğu için bizi Japon veya Kore insanına benzetiyor. Ama biz Kazak Türkü olarak aynı milletiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Orhan Fidan Türkiye Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title