Haberler

"8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı"

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen "8.Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" kapsamında 8 ülkeden gelen aşıkların atışması izleyenlerden ilgi gördü.

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen "8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" kapsamında 8 ülkeden gelen aşıkların atışması izleyenlerden ilgi gördü.

Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, 8 farklı ülkeden gelen yaklaşık 200 aşık katıldı. İlk olarak sahne alan aşıklardan Ayhan Şimşekoğlu ile Zafer Kazancı, "Yara varsa sarmasını bilmeli" konusunda atışma yaptı.

Daha sonra sahneye çıkan Murat Tanrıverdi ile Zakir Tengün, "Bakar körle görmeyen göz bir değil" konusunda atışma yapmak istedi. Ancak jüri konunun zor olduğunu belirterek, başka bir konu seçilmesini istedi. Aynı aşıklar, bu sefer,

"Kervanı anlayan yolu bilmeli" konusunda atıştı.

Programda, Erzade Kapan ve Arif Tellioğlu arasında da "Taş ile sel birbirini hırpalar" konu başlığında atışma yapıldı. Aşıkların atışmalarda birbirleri için söylediği sözler de salonda bulunan konukları gülümsetti.

Yarışmayı izlemek için Azerbaycan'dan gelen Elhan Memmmedli, burada yaptığı konuşmada, Kars'ta bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların her ilde yapılması gerektiğini söyledi.

Kars'ın ozanlar, aşıklar ve pehlivanlar yurdu olduğunu belirten Memmedli,

"2. kez bu etkinliğe katılıyorum. Kanatlana kanatlana geliyorum, kanatlana kanatlana da gidiyorum. Dünya Türk'ü bir olsa, birleşse, el ele verse, söz söze verse, can cana verse yenilmez" dedi.

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya - KARS

Kaynak: AA / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Kars Belediyesi Aşıklar Bayramı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title