Haberler

"8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı"

"8.Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" kapsamında kente gelen aşıklar, Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu'nun mezarını ziyaret etti.

"8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" kapsamında kente gelen aşıklar, Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu'nun mezarını ziyaret etti.

Etkinlik için Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen aşıklar, Kars Belediyes Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte Kars çevreyolu üzerinde bulunan Murat Çobanoğlu'nun mezarına geldi.

Aşıklar, Çobanoğlu'nun kabri başında bir süre dua okuyarak mezar üzerine karanfil bıraktı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürleri belirleyen bir takım öğeler bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de aşıklık geleneği olduğunu ifade etti.

Bozkuş, sazın ve sözün üstatlarının sazın ve sözün mimarları olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aşıkların, yaşadıkları toplumların değerleriyle üzülen, onların sevinçleriyle neşelenen yapıları vardır. Rahmetli Çobanoğlu da sazın ve sözün üstatlarından birisiydi. Gerçekten bu geleneğin, bu sanatın gelişmesinde büyük katkıları olmuştur. Biz kendisini mezarı başında anıyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisine yakın insanların yetişmesine, bu sanatın, geleneğin de nesilden nesile aktarılmasında büyük katkıları olmuştur. Bu anlam içerisinde merhum Çobanoğlu'na da Allah'tan diliyoruz."

Konuşmaların ardından katılımcılar, Paşaçayır yolu üzerinde bulunan Murat Çobanoğlu Anıtı önünde toplanarak fotoğraf çektirdi.

Kalabalık grup daha sonra davul zurna eşliğinde oynayarak Evliya Camisi'ne gitti.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Zekeriya Kaya - KARS

Kaynak: AA / Güncel

Aşıklar Bayramı Nevzat Bozkuş Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title