Haberler

8.uluslararası İşçi Filmleri Festivali Başlıyor

8.Uluslararası İşçi Filmleri Festival Komitesi'nden Erdal Akyazı, festival kapsamında "Sınırda Yaşamak" teması ile 17 farklı ülkeden toplam 55 filmin gösterileceğini açıkladı.
Kristal-iş Sendikası'nda bir basın toplantısı düzenleyen ve...

8.Uluslararası İşçi Filmleri Festival Komitesi'nden Erdal Akyazı, festival kapsamında "Sınırda Yaşamak" teması ile 17 farklı ülkeden toplam 55 filmin gösterileceğini açıkladı.

Kristal-iş Sendikası'nda bir basın toplantısı düzenleyen ve komite adına açıklamalarda bulunan Erdal Akyazı, tüm Eskişehirlileri festivale davet etti. 8. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin 7-13 Aralık tarihleri arasında Eskişehir'de izleyicileriyle buluşacağını kaydeden Akyazı, "Festivalde bu yıl "Sınırda Yaşamak" teması ile 17 farklı ülkeden toplam 55 film gösterilecek. 7 Aralık Cumartesi günü saat : 16.30'da Tepebaşı Belediyesi Eko-Şov Ritim Grubu'nun Kanatlı Avm önünde yapacağı gösterinin ardından değerli sanatçı dostlarımız, Cezmi Baskın, Salih Kalyon ve Kadir Özdal'ın katılımı ile festival açılış yürüyüşü başlayacaktır. Açılış gecesi 18.00'de Zübeyde Hanım Kültür Merkez'inde başlayacaktır. Festival, açılış gecesinin ardından 6 günlük Eskişehir yolculuğuna çıkacaktır. Festival Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi film üretimini özendirmeyi amaçlıyor.

FESTİVALE DESTEK VERENLER

Festivale destek verenler hakkında bilgi veren Akyazı, şunları söyledi;

"Festival, Eskişehir'de; (DİSK) Birleşik Metal-İş, (KESK) Eskişehir Şubeler Platformu, (TÜRK-İŞ) Türk Harb-İş Eskişehir Şubesi, (TÜRK-İŞ) Kristal İş, (TÜRK-İŞ) Tez Koop-İş, (TÜRK-İŞ) Türkiye Maden İş, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, TMMOB Eskişehir İKK, Eskişehir Kent Konseyi ve Halkevleri tarafından düzenleniyor. Ayrıca festivali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü ve öğrenci kolektifleri destekliyor. Festival filmleri, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi/Kırmızı Salon, Doruk Ev Gereçleri Fabrikası, Demisaş (Bilecik/Vezirhan),Tekersan Jant Sanayi Bilecik Fabrikası ve Gültepe Halkevinde gösterimler gerçekleşecektir. Festivalimizde bu yıl dört ayrı panel düzenlenecektir. Bunlardan ilki 8 Aralık Pazar günü saat 18: 00'de Direnen Şehirler ve Gezi başlıklı panelimiz. Panele Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı, Sosyolog Fatime Güneş katılacak. 9 Aralık Pazartesi saat 18.00'de Feminist Yazar Handan Koç ve Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş'ın katılımıyla Devlet Kadından Neden Korkar? isimli panelimiz olacaktır. 11 Aralık Çarşamba günü Radikal Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz ve Çapul TV'den Funda Başaran Özdemir'in katılımlarıyla Sınırları Aşan Medya başlıklı panelimiz yapılacaktır. Son olarak ise 13 Aralık Cuma günü Yurt Gazetesi yazarı Ömer Ödemiş ve Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu ile Suriye'de Savaş ve Türkiye konulu paneller yapılacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Türkiye Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title