Haberler

8. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Başladı

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesinin 8. sini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 8'incisi düzenlenen, "Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" başladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, eski Kurt Kiremit Fabrikası'nda bu yıl Soma'daki faciada hayatını kaybeden 301 madenci anısına gerçekleştirilen sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında başlayan etkinliğin, bugüne kadar büyük emek ürünü olarak devam ettiğini bildirdi.

Her geçen yıl daha iyi ve nitelikli hale geldiğine dikkati çeken Ataç, şöyle konuştu:

"Eskişehirli, pişmiş toprağı artık bir kent kimliği, kent belleği olarak kabul etti ve bunu artık yaşatmak istiyor. Bu sene sempozyumu, maalesef yaşadığımız Soma faciasıyla ilgili bir vefa projesi olarak hayata geçirdik. Onların anısını, bugüne ve geleceğe doğru taşımak adına bu kararını aldık.  Ailelerine buradan başsağlığı diliyorum."

Ataç, etkinlikte yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise "Sempozyum, Eskişehir sanayinin başlangıcını teşkil eden pişmiş toprak endüstrisinin güzel sanatlara dönüşen bir biçimi haline geldi" dedi.

Büyükerşen, etkinliğin bir diğer önemli tarafının "sosyal sorumluluk" ve "unutulmaması gereken bazı şeyleri defaatle hatırlatması" olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından kiremit sektöründen bu yıl emekli olanlar ve 20'inci yılını dolduranlar ile etkinliğe katılan yerli ve yabancı sanatçılara plaket takdim edildi.

Daha sonra Sanatçı Eda ve Metin Özülkü çifti konser verdi.

Açılış törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı sanatçılar ile vatandaşlar katıldı.

Ayrıca, Sorkun ve Kınık gibi yerel çömlekçiliğin yapıldığı yörelerden gelenler ile cam takı ve süs eşyası, lüle taşı ve seramik olmak üzere el işi ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı.

Sempozyum, 20 Eylül'de sona erecek.

- Etkinlikler

Sempozyumda İbrahim Demirel Pişmiş Toprak Eserleri Fotoğraf Sergisi ve Karma Seramik Sergisi açılacak. Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi başta olmak üzere çeşitli okullardan gelen çocuklar, sempozyum alanına kurulacak, "Gelecek Nesil Çamur Atölyesi" ile oyuncak ve heykeller yapacak.

Amatör ve profesyonel kategorilerde "Torna Yarışması" düzenlenecek, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve bağlı dernekler tarafından desteklenen yarışmada katılımcılar, toprak kaplarda en iyi yemeği pişirmeye çalışacak. Yarışmada down sendromlu çocuklar da usta aşçılarla yemek yapacak. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title