Haberler

8. Ulusal Yaşlılık Kongresi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, yaşlıların evlerinin başköşesinde baş tacı edilerek tutulmasını istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, yaşlıların evlerinin başköşesinde baş tacı edilerek tutulmasını istediklerini söyledi.

Çiftçi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Yaşlı Sorunları Araştırma Derneği (YASAD) işbirliği ile düzenlenen 8. Ulusal Yaşlılık Kongresi'de yaptığı konuşmada yaşlılar için devlet tarafından her türlü yardımın yapıldığını kaydetti.

Yaşlılara huzurevlerinde, yaşam evlerinde her türlü desteği verdiklerini dile getiren Çiftçi, " Biz kaçırdığımız şeyi arıyoruz, yaşlılarımızın evlerin başköşesinde, onlar için özel ayrılan yerlerde ve hiç kimsenin oraya oturmaya cesaret edemediği, baş tacı edildikleri yerlerde tutulmalarını istiyoruz. Biz onların huzurevi köşelerinde sanki ölümü bekliyorlarmış gibi, sanki orada ölüme terk edilmişler gibi bırakılmalarını istemiyoruz" dedi.

Yaşlıların manevi olarak tatmin olmasını istediklerini belirten İshak Çiftçi, huzurevi ve yaşam evlerinin suni mutluluk sunduğunu anlattı.

Kültürel değerlerin herhangi bir kitaptan değil, yaşlılardan alındığına dikkati çeken Çiftçi, şöyle konuştu:

"Yaşlılara verdiğimiz değere geri dönmemiz gerekiyor. Yönümüz budur bundan sonra. Biz bakanlık olarak artık, devlet olarak 'şu kadar yardım yaptık', 'şu kadar huzurevi açtık', 'şu kadar bakımevi açtık' gibi söylem içinde değiliz. Biz yaşlılarımızı camisi olan, kahvehanesi olan, kasabı olan, rahat rahat gidip geldiği dostları olan, geçmişini paylaşabildiği çevresi olan yerlerde tutmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 65 fotoğrafçının birer yaşlı fotoğrafı ile katıldığı "65 Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa PAÜ Rektör Yerdımcısı Selahittin Özçelik, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şahin Kapıkıran, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile diğer yetkililer katıldı.

Bu yıl 8.si düzenlenen ve ana teması "Yerinde Yaşlanma" olan Ulusal Yaşlılık Kongresi 2 gün sürecek.

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title