Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kültür Sanat Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 7 ve 8 Mart'ta İstanbul'da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

HİLAL UŞTUK- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 7 ve 8 Mart'ta İstanbul'da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, The Guardian gazetesinin "Dünyanın 6 ilham verici etkinliği" arasında gösterdiği, Milli Mücadele dönemine damga vuran kadın kahramanlardan Kara Fatma'nın hikayesini anlatan "Seherin Kadınları" oyunu 7 Mart'ta Bağcılar Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezinde sahnelenecek.

Bağcılar Belediyesi ayrıca "Öncü Kadınlar" resim sergisi ile "Tarihe Yön Veren Kadınlar" etkinliklerini Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşturacak.

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği, Hürrem Sultan, Kösem Sultan ve Hatice Turhan Sultan'ın anlatılacağı, "Lider Kadınlar Valide Sultanlar" isimli söyleşi, 8 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek.

Sekiz kadın şair, Eyüp Belediyesince düzenlenen etkinlikte Türk edebiyatında kadın duyarlılığı konusundaki düşüncelerini paylaşacak. Moderatörlüğünü Bünyamin Yılmaz'ın üstleneceği etkinliğe, kadın şairler Hatice Çay, Sümeyye Kurtkaya, Sümeyra Yaman, Meryem Kılıç, Zeynep Arkan, Fatma Gülşen Koçak, Hale Canat Cürgül ve Sümeyye Şeker katılacak. Etkinlik, Sertarikzade Kültür Sanat Merkezinde izlenebilecek.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde 8 Mart'ta "21. yüzyılda Savaşta Kadın Olmak-Srebrenitsa Anneleri" konulu seminer gerçekleştirilecek.

Fotoğraf sanatçısı Gülhan Kırdı'nın beşinci kişisel fotoğraf sergisi "Güçlü Kadınlar" 7 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak. Galeri Işık İstanbul'da açılacak sergi, 25 Mart'a kadar gezilebilecek.

İstanbul Modern'den kadınlara özel ücretsiz etkinlikler

İstanbul Modern, Kadınlar günü dolayısıyla kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli tur etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek. Katılımcıların, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturacağı atölye çalışması, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor.

Rehberli turda, İstanbul Modern'in koleksiyon sergisi "Sanatçı ve Zamanı"nda Aliye Berger'in gravürleri, Semiha Berksoy'un "Hapishanede Ziyafet", Nilbar Güreş'in "Soyunma", Hale Tenger'in "Strange Fruit", Handan Börütecene'nin "Kendini Bana Getir", Selma Gürbüz'ün "Silik Kostüm" ve "Otoportre", İnci Eviner'in "Yeni Vatandaş I-II-III", Nil Yalter'in "Başsız Kadın ya da Göbek Dansı", Fahrelnissa Zeid'in "Cehennemim" ile Nur Koçak'ın "Cahide'nin Öyküsü" adlı yapıtları görülebilecek.

İstanbul Modern'de ayrıca İngiltere'de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren (Suffragette) adlı film gösterimi de yapılacak.

Kadıköy Belediyesi film festivali düzenliyor

Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Kadıköy Belediyesi, panel ve tiyatro oyunlarının yanı sıra "Kurtuluş Son Durak", "Benim Adım Malala", "Caramel", "Persepolis" ve "Made in Dagenham (Kadının Fendi)" filmleri izlenebileceği film festivali yapacak. Bugün başlayan festivalin filmleri, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak gösterilecek.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğunun "Bir Kadın Uyanıyor" oyunu ile "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelenin Neresindeyiz? Şiddetin Çeşitli Görünümleri" konulu panel Caddebostan Kültür Merkezinde izlenebilecek.

Şişli Belediyesi Ekrem Ataer Halk Korosu'nun "Kadınlar Vardır" konseri 8 Mart'ta Şişli Kent Kültür Merkezinde, "Kadınlarla Yolculuk" isimli şiir dinletisi ise 7 Mart'ta Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

FMV Işık Okulları "Kadınların Işığında" konseri verecek

Beşiktaş Belediyesinin "Özel Kadınlar Listesi" isimli oyunu Ortaköy Kültür Merkezi'nde "Kitap Sizden Bilet Bizden" sloganıyla bir kitapla gelen tüm tiyatroseverlere ücretsiz olarak sahnelenecek. Berna Üzüm'ün "Cumhuriyete Can Veren Kadınlar" resim sergisi Ortaköy Kültür Merkezi'nde görülebilecek.

Kandemir Konduk'un yazıp yönettiği "Kadınlar Hep Gülmeli", 8 Mart'ta Maltepe Üniversitesi Adnan Saygun Sahnesinde oynanacak.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde ise Bedia Akartürk, "Kadınlar Başbaşa" isimli bir konser verecek.

FMV Işık Okulları, öğrenci, veli, öğretmen, mezun ve çalışanlardan oluşan dev koro, "Kadınların Işığında" konserinde sahne alacak. Konser, FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü Muvaffak Benderli Salonunda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title