Haberler

Muğla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikler ile Kutlandı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Ortaca, Milas ve Yatağan ilçelerinde düzenlenen törenlerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ortaca konserden detay

Atatürk anıtına karanfil bırakılması ve oturma eylemi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muğla'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" farklı etkinliklerle kutlandı

Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Ortaca, Milas ve Yatağan ilçelerinde düzenlenen törenlerle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlandı.

Ortaca ilçesinde Ortaca Belediyesi Kent Konseyi Kadın meclisinin Cumhuriyet Meydanında düzenlediği etkinlikte, kadınlardan oluşan Türk Sanat Müziği korusu şarkı söyledi.

Konserin ardından, meydanda toplanan kadınlar ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtına bıraktı ve kadın cinayetlerini protesto etmek için 5 dakika oturma eylemi yaptı.

Eylemin ardından grup dağıldı.

Yatağan ilçesinde, Yatağan Kadın Platformu tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan emekli öğretmen Suna Arslan, Türkiye'de kadınların farklı özellikleri olmasına rağmen ortak noktalarının kadın olmaları olduğuna vurguladı.

Kadınlar olarak, şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlere maruz kalmadan yaşamak istediklerini ifade eden Arslan, "Çağdaş ve çoğulcu demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, düşünce ve ifade özgürlüğünün geliştirilip, kuvvetlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Milas Belediyesinin kadın personeli izinli sayıldı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, belediyede görev yapan kadın çalışanların yarım gün izinli sayıldığını bildirdi.

Belediye binası önünde açıklama yapan Tokat, "Hepimiz insanız. Hepimiz eşit birer yurttaşız. Din, ırk, mezhep, sosyal farklılık gözetmeksizin, sosyal, siyasal ve ekonomik haklardan eşit yararlanmamız gerekir. Kadın ve emek vurgusuyla bunu ön planda tutan, hepimizin çaba sarf etmesine neden olan bir gün. Bugünün ruhuna uygun olarak en azından yarım günlük de olsa çalışan kadın personelimize izin veriyoruz" diye konuştu.

Fethiye ilçesinde, Belediye Kadın Meclisi, Türk Kadınlar Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Beşkaza meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törenin ardından katılımcılar Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan çini sergisini gezdi.

Marmaris ilçesinde ise Kent Konseyi üyeleri Atatürk anıtına çelenk sundu. Törene katılan kadınlara karanfil dağıtıldı. Törenin ardından kadınlar Marmaris Ticaret Odası'nın düzenlediği yemeğe katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Marmaris Milas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title