Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Adana Adliyesi'nde de kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Adana Adliyesi'nde de kutlandı.

Tarihi taş binada bulunan iç bahçede düzenlenen etkinlikte Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, kadın cumhuriyet savcıları ile kadın adliye çalışanlarına saksıda mini orkide çiçeği verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, 15 Temmuz'da olduğu gibi tankların karşısına dikilen, hayat mücadelesinde topluma onuruyla büyük fedakarlık gösterip destek veren kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirtti.

Başsavcılık olarak kadınlara yönelik olumsuz eylemleri önlemek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yeldan, şunları kaydetti:

"Başta kadına karşı şiddetle mücadelemiz devam ediyor. Öte yandan ayrımcılığın önlenmesi, kadın haklarının korunması noktasında adliye olarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaten kadromuzun yüzde 40'ı kadınlardan oluşuyor. Kadromuz gayet güçlü. Kadınlarımızın farklı bakış açıları, hassasiyetleri, çalışkanlıkları, düzenleri ve disiplinleri iş hayatında her şeye yansıyor. İdari İşler Müdürlüğü dahil önemli işleri kadınlarımız yerine getiriyor."

Yeldan, Türk kadının medeni ve siyasi hakları diğer ülkelere göre çok erken kazandığını ancak, şu an toplumun içinde hak ettiği bir yerde olmadığını belirterek, "Hep beraber kadınları hak ettiği yere getirmek durumundayız. Hem kadınlarımızın onurunu hem de insanlığın onurunu korumak için yılmadan, bıkmadan çalışmak ve gayret göstermek gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yeldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title