Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, kadınları dikkate almayan hiçbir sistemin başarılı olamayacağını belirtti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, kadınları dikkate almayan hiçbir sistemin başarılı olamayacağını belirtti.

Benli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde kadın yoksulluğu ve eğitimsizliğinin erkeğe oranla hala büyük sorun olduğunu ifade etti.

Yaşanan iç savaşlar nedeniyle yerinden yurdundan edilerek mülteci konumuna düşürülen, savaşın en ağır yüzünü görmüş kadınların halen yürekleri kanattığını vurgulayan Benli, zor koşullara rağmen mücadeleye devam eden kadınların, dünya geleceği için umut ışığı olduğuna değindi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde tankların karşısına dikilen kimi şehit, kimi gazi olan kadınların, cesaret örneğini tüm dünyaya gösterdiğinin altını çizen Benli, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, vatanları için canlarını feda eden kadınlar kadar, karşılaştıkları her mücadeleden başarıyla çıkan öncü kadınların örnekleriyle doludur.

Bizlere düşen, kadınların mücadelesinde onların yanında onlarla omuz omuza durmaktır. Sonuçta toplumun yarısını oluşturan, diğer yarısını ise yetiştiren kadınlar her alanda toplumsal hayatın içinde var olamadıkları sürece, o toplum eksik kalmaya mahkumdur. Kadınları dikkate almayan hiçbir sistemin başarılı olma imkanı yoktur."

Benli, AK Parti hükümetleri döneminde kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 26'dan yüzde 31'e yükseldiğini, 69 bin olan kadın girişimci sayısının yüzde 78 artış gösterdiğini vurguladı.

Eğitim oranlarındaki yükselişe rağmen kadın hakları konusunda kat edilecek çok fazla mesafe bulunduğunu da ifade eden Benli, "Bu da ancak hep beraber mücadele ederek, hayata dokunan çalışmalar yaparak mümkündür. Dünya genelinde kadına karşı, sömürü ve şiddet ile benzeri ezme ve ezilme biçimleri hüküm sürmektedir. Kadını ötekileştiren her türlü uygulama ve yaklaşımı reddederek, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadına karşı şiddetin, tacizin, eğitimsizliğin, ötekileştirmenin son gün olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Fatma Benli Politika Güncel Haberler

title