Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Cinsiyetten önce adam olmak lazım” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Cinsiyetten önce adam olmak lazım" dedi.

Mamak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü için coşkulu bir program düzenledi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda, Mamak Belediyesi aile merkezlerinin bu yıl birincisini düzenlediği "El Sanatları" yarışmasında dereceye giren kadınlar da ödül aldı. Kadınlara gereken önemin ve değerin yalnızca 8 Mart tarihiyle sınırlandırılmaması gerektiğini kaydeden Akgül, "Eğer kadın mutluysa toplum mutludur, kadın huzurluysa ülke huzurludur, kadın umut içinde ise toplumda geleceğe dair umut içinde olur" dedi.

Kadına yönelik şiddete de değinen Akgül, bu konuda anne ve babalara çocuklarını yetiştirirken büyük görevler düştüğünü söyledi. Akgül, "Dünyanın dört bir yanında savaşlar, çatışmalar ve kavgalar arasında kalan cefakar, çilekeş kadınlarımızı selamlıyorum. Cinsiyetin erkek olması, kadın olması çok önemli değil. Cinsiyetten önce adam olmak lazım. Yetiştirdiğimiz çocuklara önce merhamet ve adalet duygularını iyi öğretmemiz lazım" dedi. Kadınların ailenin temeli olduğunu belirten Akgül, "Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki yozlaşmış, bozulmuş ve sapmış bir toplumsal yapıyı doğru yola davet için geldiğinde ilk yasakladığı kız çocuklarına yapılan vahşet olmuştur. Kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağı altında cennet olduğunu müjdelemiş bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Van Yöresi oyunuyla başlayan program, Mamak Belediyesi'nin kadınlara yönelik faaliyetlerini anlatan slayt gösterisiyle devam etti. Mamak Belediyesi Konservatuarı sanatçısı İlkim Eylül ve TSM Bölüm Başkanı Ali Toprak birbirinden güzel eserleri seslendirerek konser verdi. Kadınların gönüllerince eğlendiği programın sonunda katılan bütün kadınlara kolye ve bileklik hediye edildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Kadınlar Günü programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Akgül'ün eşi Zeliha Akgül, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç'ın eşi Kadriye Kılıç, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, aile merkezi kursiyerleri ve Mamaklı kadınlar katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title