Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye'nin 25 bin dolarlık kişi başına milli gelir hedefine, kadınlar olmadan ulaşamayacağını bildirdi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye'nin 25 bin dolarlık kişi başına milli gelir hedefine, kadınlar olmadan ulaşamayacağını bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında GTO AB Bilgi Merkezi tarafından "Hayatın Ritmi Kadınlarla Yükseliyor" konulu program düzenlendi.

Gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı programda, ritim sanatçısı Okay Temiz de mini konser verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonomik büyüme için kadınların da ekonominin içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Aktif olmayan kadınları ekonomik hayatın içine katılmasının önemini vurgulayan Bartık, "Eğer biz '2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapacağız' diyorsak, 'kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız' diyorsak, bunları mevcut durumda yapmamız söz konusu değil" ifadesinde bulundu.

Türkiye'de kadın işveren sayısının düşüklüğüne de değinen Bartık, şu bilgileri verdi:

"TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de işverenlerin yüzde 66'sı 45 yaş altında. Maalesef bu yüzde 66'nın yüzde 92,5'i erkek. Küresel ekonomiye baktığımızda 17 ülkenin Merkez Bankası Başkanı kadın. FED'in yani Amerikan Merkez Bankası'nın başkanı da bir kadın. IMF başkanı da bir kadın. Dünyanın büyük ekonomilerinden Almanya'nın başbakanı bir kadın. Bu kadınlar size cesaret vermeli."

Programda daha sonra Tuluhan Tekelioğlu, kendi hazırladığı "40'ında 40 kadın" belgeselini sundu. Hayata cinsiyetsiz yaklaştığını belirten Tekelioğlu kadınlara, erkeklerin davetini beklemeden ekonomiye katılmalarını istedi.

GTO Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleriyle hazır bulunduğu programa, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu ve eşi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri de katıldı.

"Kadına Şiddete Hayır" semineri

Yavuzeli ilçesinde, de "Kadına Şiddete Hayır" konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep İl Jandarma ve Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlıklarınca Kadın Toplum Merkezinde düzenlenen seminere ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki kadınlar katıldı.

Kadın Toplum Merkezi görevlileri İbrahim Kürşat, Zehra Aytekin ve Hülya Solak'ın sunum yaptığı seminerde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve "çocuk gelinler" konusunda bilgiler verildi.

Seminerde Astsubay Zeynep Kök ve Uzman Çavuş Serkan Durmuş da "şiddetin tanımı ve türleri", "şiddetin nedenleri", "yanlış inanışlar", "haklarım nelerdir", "şiddete uğrayan bir tanıdığınıza nasıl yardım edebilirsiniz" konularında sunum yaptı.

Seminer sonunda katılımcılara aile içi ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik hazırlanan broşör dağıtıldı.

- "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" karanfillerle kutlandı

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu da kurumda görev yapan tüm çalışan kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, bütün birimleri dolaşarak kadın personele tek tek karanfil veren Konukoğlu, ailenin temel taşı olan kadınların toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstlendiğini vurgulayarak, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, holding bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlerde kadın istihdamına önem verdiklerini kaydetti.

Bu arada, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Sanko Holding'in Türkiye genelindeki bütün şirketleri ve fabrikalarında çalışan kadınların, şirket yöneticileri tarafından ziyaret edilerek, karanfil dağıtıldığı bildirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title