Haberler

8 Kişiyi Öldüren Hava Yastıklarını Üreten Firmanın CEO'su Özür Diledi

Güncelleme:

Honda, Nissan, Toyota'da kullanılan ve Honda'nın 8 kişinin ölümüne sebep olduğunu kabul ettiği hava yastıklarını üreten Japon firmanın CEO'su tüm dünyadan özür diledi.

Honda otomobillerinin kullandığı havayastıkları yüzündün, şu ana kadar sekiz kişinin ölümüne neden olan Japon Takata şirketinin CEO'su krizin patlak vermesinden bu yana ilk kez konuştu ve yaşananlardan dolayı özür diledi.

BÜTÜN SORUMLULUĞU KABUL ETTİ

Takata'nın CEO'su Shigehisa Takada, aile şirketinin ürettiği ve ölümlere neden olan hava yastıklarıyla ilgili olarak, "Kazalarda hayatlarını kaybedenler ya da yaralananlar için kalpten özür diliyorum" dedi.Shigehisa Takada, "Üzerimde ağır bir sorumluluk hissediyorum" diye devam etti.

KURUCUNUN TORUNU

Takada Şirketi'nin kurucusunun torunu olan 49 yaşındaki CEO, bir yıldan fazla süredir yaşanan Sıkıntılar sırasında neden sessiz kaldığına yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

35 MİLYON ARAÇ TOPLANDI

Bugüne kadar hava yastığı sorunları nedeniyle dünya genelinde 35 milyondan fazla araç toplandı. Japon otomobil üreticileri Nissan ve Toyota da son olarak yine Takada hava yastıkları kaynaklı 2,86 milyon aracı geri çağıracaklarını açıkladı.

TÜRKİYE'DE DE GERİ ÇAĞIRILDI

Geri çağırma operasyonu kapsamında Toyota, Türkiye'de 16 bin aracı geri çağırıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nissan Honda Otomobil Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

adammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizde olsaydı satılan mal geri alınmaz derlerdi.ölene de niye öldün diye dava açarlardı :)

29
1
yanıtYanıtla
adam.:

Hayranim bu adamlara, hatalarini hic yalanlamayan, özelestiriden cekinmeyen, sorumluluk üstlenen dürüst insanlar. Özlemisiz böyle yöneticileri:-)

25
1
yanıtYanıtla
ASALET:

17-25 Aralık Japonlarda olacak ;you tube a 2000 tape düşecek ;kabine ve başbakan vei ktidarın tüm üyeleri harakiri yapardı. . . .

20
1
yanıtYanıtla
activist:

bizim madenlerde de yüzlerce kişi ölsün çıktın devlet büyükeri ölmek bu işin fıtratında var desin

20
0
yanıtYanıtla
COLEMERG:

TÜM DÜNYA HAA. . . BİR DE TÜRKİYEDEN. . ACEP BİZ UZAYIN NERESİNDEYİZ DE BİZDEN AYRICA ÖZÜR DİLİYORLAR

18
0
yanıtYanıtla
HIMBIL:

iyi kötü reno bunlardan daha iyi

10
7
yanıtYanıtla
UFUK:

adamlar kalite adamlar insan

17
0
yanıtYanıtla
özer öz.:

Onur ve gurur sahibi insan böyle oluyormuş demek ki. . . Bizimkilerin suçları sabit olsa bile, bırakın özür dilemeyi daha da adi bir hal alıyorlar konuşmaları ile. . . yüzsüz pislikler.

15
0
yanıtYanıtla
alper özermişmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

bizim türkler rezillik içinde anca poşet moşet üretsinler .. ki ondada başarılı deyiller türkiyeden bi cacık olmaz . gidinde avrupada insan haklarına gösterilen saygiyi görün yobaz milletten bişeyycik olmaaazzz alaynin cani cehennrme .

14
1
yanıtYanıtla
sessizlik.....:

onur en büyük erdemdir ve sanırım en erdemli insanlardan bazılarıda japonlardır. . . . .

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title