Haberler

8 Kişinin Öldüğü İş Kazası Davasına Devam Edildi

Samsun'da bir bakır fabrikasında 8 işçinin ölümü, 12 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili 1'i tutuklu 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kurulu Eti Bakır İşletmeleri'nde 22 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen olayda, amonyak tankının kapağının çökmesi sonucu 8 işçi ölmüş, 12 işçi de yaralanmıştı. Olayla ilgili tutuklanan taşeron firma sahibi İlyas A. (39) ile tutuksuz bulunan Eti Bakır Samsun Şube Müdürü Ahmet Ö., Gübre Üretim Müdürü Yahya Kemal B., taşeron firmanın usta başı Hüseyin B., gübre üretim bölümü mühendisi Serdal D., Mali İşler Müdürü Ertuğrul K., ihaleyi alan firma yetkilisi İsmail C. ve denetim firmasının kontrol mühendisi Barış D. (36)'nin 14 yıl ile 105 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, tutuklu sanık İlyas A.'nın avukatı müvekkilinin tahliyesini talep ederek, "Dosyadaki dava 1.5 yıldır devam ediyor. Müvekkilim 2 yıla yakındır tutukludur. Diğer sanıklar da aynı suçtan yargılanmaktalar. Diğerleri tutuklu değil, sadece müvekkilim tutukludur. Sanki müvekkilimi TCK 81/1 maddesine göre yargılanıyor gibi intiba oluştu. Çok sayıda delil ve belge dosyaya konuldu. Sorumlu olayın olduğu fabrikayla ilgili deliller var. Dava dosyası 6 aydır bilirkişide. Bir 6 ay daha bilirkişi de olma ihtimali var. Müvekkilimin daha fazla mağdur olmaması için tahliyesini talep ediyorum. Eğer mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol şartları ile tahliye edilsin" dedi.

Avukatlar ise kazada 1 kişinin de daha sonra ölmesiyle ölü sayasının 8'e çıktığını belirterek tutuksuz olan diğer sanıkların da tutuklanmalarını talep etti. Mahkeme heyeti dosyanın bilirkişiden gelmesinin beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, mevcut delil durumu, olayda 8 kişinin ölümünü göz önünde bulundurarak İlyas A.'nın tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eti Bakır Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title