Haberler

8 Kiloluk Sinarit Yalancı Yeme Takıldı

Güncelleme:

Aydınlı amatör balıkçı Erkan Temur, yalancı yemle 8 kiloluk Sinarit balığı yakaladı.

Aydınlı amatör balıkçı Erkan Temur'un yalancı yemle yakaladığı 8 kiloluk Sinarit balığı görenleri hayrete düşürdü.

Balıkta avında Eylül ayı itibariyle başlayan sezonda denizdeki balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. Profesyonel balıkçıların yanı sıra amatör balıkçılarda, yeni sezona 'Rastgele' diyerek başladı. Kuşadası ve Güzelçamlı Milli Parkı açıklarında balık avına çıkan amatör balıkçı Erkan Temur da, yeni sezona iyi bir başlangıç yapan balıkçılar arasında yer aldı. Daha öncede büyük balıklar yakalayan Temur, son olarak oltasına takılan balıkla büyük şaşkınlık yaşadı. Yemsiz sahte balıkla avlanan Temur, oltayla yakalaması güç olan 8 kilogram ağırlığındaki dev Sinarit balığını avladı.

Asıl mesleği inşaat mühendisi olan amatör balıkçı Erkan Temur, oltasına ilk kez 8 kiloluk bir Sinarit balığının takıldığını söyledi. Balığa çıktığında huzur bulduğunu ve hayatın stresinden uzaklaştığını belirten Temur, "Balık tutmak benim hobim ve beni çok rahatlatan bir spor. Cumartesi ve Pazar günleri iş hayatının stresinden kaçarak balığa çıkıyorum. Balık avında geçirdiğim zamanda çok eğleniyorum. 3 yıldır olta ve yem ile küçük balık avlıyordum ama son 6 aydır jig yöntemi dediğimiz yemsiz sahte balıkla avlanıyorum. Yedi metrelik kamaralı teknem var ve arkadaşımla birlikte iki kişi, sabaha karşı denize açılıyoruz. Kamış ve makine ile altmışlık misina kullanıyorum. Tabi ki her zaman av yakalayamıyoruz. Balık kısmet işi. Tuttuğumuz zaman beş kiloluk Trança, Antenli Mercan, Lahos ve Sinarit türünden iri balıklar yakalıyoruz. Hafta sonu denize açıldığımızda oltama 8 kiloluk bir Sinarit balığı takıldı. İlk kez bu kadar büyük bir balığı yakaladım ve bu yüzden çok heyecanlandım" dedi.

"YUNANLI BALIKÇILARLA DOST OLDUK"

Balık avlayan herkesin balıkçılık kurallarına uyması gerektiğinin altını çizen Temur, doğanın dengesinin korunması gerektiğini savundu. Amatör balıkçılıktaki dostluğun da önemine değinen Temur, "Amatör balıkçılık sayesinde komşumuz Yunanistan'ın Samos Adası'ndan Yunanlı balıkçı dostlar edindik" diye konuştu.

Balık yakalamanın kendisinde tutku haline geldiğini ve amatör balıkçılık sporunu çok sevdiğini kaydeden Temur, daha büyük balık yakalamak için teknesini sattığını ve yeni bir tekne aradığını da sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güzelçamlı Kuşadası Aydınlı Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title