Haberler

8. Giresun Günleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz. Giresun'a hizmetkarım" dedi.

Eroğlu, Feshane Fuar ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Giresun Günleri'nde yaptığı konuşmada Giresun'un bir damadı olarak, Giresunlular ile gurur duyduğunu söyledi.

Alanda çok büyük bir coşkunun olduğunu belirten Eroğlu, etkinliğin insanların kaynaşmasına, tanışmasına, sevgi ve kardeşlik bağlarının daha da gelişmesine vesile olduğunu anlattı.

Her bölgenin, ilin kendine özgü özelliklerinin olduğunu anlatan Eroğlu, " İstanbul'da doğup daha Giresun'a gitmemiş Giresunlular var. Onlar burada en azından Giresun'un havasını teneffüs ediyorlar. Bilhassa gençler anne ve babalarının memleketlerini daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar" dedi.

Giresun'u her sene daha iyi tanımak için Feshane'ye geldiklerini anlatan Eroğlu, "Bakanlık olarak Giresun'a büyük hizmetler yapıyoruz. Giresun'a hizmetkarım. Giresun'un bir hemşerisi, damadı olarak seviyorum. Dikilmeyen ormanlık alanları, özellikle ceviz, badem dikmek süretiyle büyük bir seferberlik yaptık. Özellikle Şebinkarahisar,  Alucra ve Çamoluk'ta bu seferberlik devam ediyor. Neden? Çünkü, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığı var" diye konuştu.

"Hemşerilerimiz muhabbet halkası oluşturuyor"

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak "Gönül ne kahve ister ne de kahvehane' özdeyişini 'Gönül ne fes ister ne feshane, gönül muhabbet ister Feshane bahane' şeklinde çevirdik. Dolayısıyla hemşerilerimiz muhabbet halkası oluşturuyor, özlemlerini gideriyor, hatıralarını canlandırıyor. Gurbet ile sılayı buluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra eşi Hatice Eroğlu ile Giresun dernek ve sivil toplum kuruluşlarının standlarını gezerek Giresunlular ile hem muhabbet etti hem de yöresel ikramlardan tattı.

Etkinliğe İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun yanı sıra çok sayıda Girusunlu katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Hasan Turan İstanbul Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title