Haberler

    8 ½ Dinletileri - Arda Karakaya - Keman Resitali

    Arda Karakaya, 29 Ekim'de NHKM Yılmaz Güney Salonu'nda sahne alıyor.

    Arda Karakaya, 29 Ekim'de NHKM Yılmaz Güney Salonu'nda sahne alıyor.

    1991 yılında Ankara'da doğdu. İlk keman derslerini 9 yaşında, Alaattin Canbay'dan aldı. 2002 yılında Ankara Devlet Konservatuvarına girerek Prof. Reyyan Yücelen Başaran ile eğitimine devam etti. 2011 yılında lisans eğitimini sınıf atlayarak ve keman sanat dalı birincisi olarak bitirdi. Mezuniyet sonrası çalışmalarına Avusturya'da Universität für Musik und darstellende Kunst Graz'da Silvia Marcovici ile devam etti.Eğitimi süresince Cihat Aşkın, Joshua Epstein, Svetlin Roussev, İtzhak Rashkovsky, Alexander Vinnitski, Mincho Minchev, Lutsia İbragimova, James Buswell gibi pek çok sanatçı ile çalıştı. Hacettepe Gençlik ve Akademik Senfoni Orkestraları ile solist olarak konserler verdi.

    2012'de Fransa'daki Eurochestries Festivali'nde Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak verdiği konser, Fransız basınında övgüyle yer aldı. Halen İldiko Moog ile keman çalışmalarına devam etmektedir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda araştırma görevlisidir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Yılmaz Güney Karakaya 29 Ekim Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title