Haberler

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Vefatının 21. Yılı

8. Cumhurbaşkanı, Anavatan Partisinin kurucu genel başkanı ve eski başbakan Turgut Özal, ölümünün 21. yılında, Muğla'nın Marmaris İlçesine bağlı Çamlı Köyünde yaptırdığı camide anıldı.

8. Cumhurbaşkanı, Anavatan Partisinin kurucu genel başkanı ve eski başbakan Turgut Özal için, ölümünün 21. yılında, Muğla'nın Marmaris İlçesine bağlı Çamlı Köyünde yaptırdığı ve adını taşıyan camide mevlit okutuldu.

Turgut Özal Camisinde öğle namazından sonra okutulan mevlite, Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz, Özal'ın uzun yıllar basın müşavirliğini yapan Can Pulak, eski İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, dünyayı dolaşan ilk Türk denizci Sadun Bora ve vatandaşlar katıldı. Mevlidin ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Özal'ı anmak için Çamlı'ya geldiklerini belirten Can Pulak, "Memleketimize çok büyük hizmetler yapmış olan merhum Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümünde her yıl olduğu gibi yine kendi yaptırdığı köy camisinde andık" dedi.

1992 yılında tamamlanan camiyi Turgut Özal'ın göremediğini belirten Pulak, yaşamını yitirmeseydi Özal'ın seyahatinden sonra gelip bu camide ilk namazını kılacağını dile getirdi.

Sadun Bora ise Özal'ın memleketi kalkındırmaya çalışan bir başbakan ve cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Ancak maalesef yaşarken kıymeti çok fazla anlaşılamadı. Memlekete çok büyük hizmetleri vardı, Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde Çamlı Köyü sınırları içerisinde bulunan Okluk Koyu'nda yaptırdığı devlet konuk evinde tatilini geçiriyordu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Turgut Özal Marmaris Muğla Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

burakkurak@mynet.com:

Sadun Boro soyadını değiştirmiş Bora olmuş:)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title