Haberler

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Ölüm Yıldönümü

TÜGİAD Başkanı Yücelen: "Türkiye'ye hem ekonomik hem sosyal hem de siyasal anlamda çağ atlatan lider Turgut Özal'ı ölümünün 21. yıldönümünde hasretle anıyoruz"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'ye hem ekonomik hem sosyal hem de siyasal anlamda çağ atlatan lider Turgut Özal'ı ölümünün 21. yıldönümünde hasretle andıklarını belirtti.

Yücelen yaptığı yazılı açıklamada, Özal'ın 21 yıl önce bugün vefat ettiğini hatırlattı. Ülkeye hem bürokrat hem başbakan hem de cumhurbaşkanı olarak büyük hizmetlerde bulunan Özal'ı vefatının 21. yıldönümünde minnet ve saygı ile andıklarını vurgulayan Yücelen, "Ona ve vizyonuna hasret duyuyoruz. Onun anısına saygı duyanlar olarak özgürlüklere sarılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özal'ın temsil ettiği vizyonun özgürlüklere sahip çıkılmasını gerekli kıldığına dikkati çeken Yücelen, şunları kaydetti:

"Turgut Özal, Cumhurbaşkanı olmasını 'alışamadık' diyerek tepkiyle karşılayanlara bile gülümseyerek ve gülümseterek yanıt vermişti. Turgut Özal'ı tüm Türkiye bir ağabey, bir kardeş, bir baba gibi gördü ve sevdi. Yaşamın herhangi bir anında karşımıza çıktı, Türkiye'yi baştan aşağı değiştirdi, dönüştürdü ve aramızdan bir anda koptu gitti.

Türkiye'de sporcusundan işçisine, işadamından sanatçısına kadar herkese özgüven aşılayan, özellikle işadamlarımızın Türkiye sınırları dışındaki olanakları keşfetmelerine öncülük eden Turgut Özal'ı bugünlerimize katkılarından dolayı minnetle ve hasretle anıyoruz.

Bizler genç işadamları biliyoruz ki, girişimci ruhumuzu ve bugün faaliyet gösterdiğimiz coğrafyanın vizyonunu, o yıllarda Turgut Özal'ın yaptıklarına borçluyuz. Vefalı her insan gibi biz de Türkiye için yaşayan, yaşamını bu ülkeye hizmete adayan Sayın Turgut Özal'ı bir kez daha rahmetle anıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Özal Ali Yücelen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title