Haberler

8. Cumhurbaşkanı Özal, Bağcılar'da Anıldı

Turgut Özal döneminde Devlet ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulunan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, "Özal'in sıhhati iyi değildi ama vefat edecek hastalığı yoktu.

Turgut Özal döneminde Devlet ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulunan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, "Özal'in sıhhati iyi değildi ama vefat edecek hastalığı yoktu. Memleketine bu kadar hizmet eden bir insana şehadet yakışır. Kalp krizinden sonra müdahalede geç kalındı. Dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın da aynı düşünüyor." dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 23. yıl dönümü nedeniyle Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'de düzenlenen panelle anıldı.

Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş'ın moderatörlüğünü yaptığı panele katılan Hasan Celal Güzel, katılımcılarla anılarını ve düşüncelerini paylaştı.

Hasan Celal Güzel, Malatya'daki evlerinin Özalların evi ile yakın olduğunu, Gazi İlkokulu'nda okurken öğretmeninin de Turgut Özal'ın annesi Hafize Hanım olduğunu dile getirdi.

Bir dönem baklava dükkanı açmak için dükkan kiraladığını anlatan Güzel, "Özal ile görüşmeye gittiğimde beni müsteşar yardımcılığına atadığını öğrendim. Bana, 'Devlete hizmet etmek dururken, şimdi baklavanın sırası mı? Git koltuğun hazır.' dedi. Hüsnü Doğan ve Adnan Kahveci'nin de aralarında bulunduğu isimlerle ekip kurdu." diye konuştu.

Güzel, Turgut Özal'ın Türkiye'ye pek çok yeniliği getirdiğini, ülkeye "çağ" atlattığını aktardı. Özal'ın şehit düştüğüne inandığını kaydeden Güzel, "Özal'ın sıhhati iyi değildi ama vefat edecek hastalığı yoktu. Memleketine bu kadar hizmet eden bir insana şehadet yakışır. Kalp krizinden sonra müdahalede geç kalındı. Dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın da aynı düşünüyor." diye konuştu.

Hasan Celal Güzel, Özal'ın yerine geçmesi için kendisini hazırladığını ancak bazı kişilerin buna engel olduğunu söyledi.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi "Milletin adamı" olduğunu kaydeden Güzel, "Cumhurbaşkanı, güzel hizmetler veriyor. Allah onu saklasın. Türk milleti Özal'ı koruyamadı. İnşallah Erdoğan'ı korur. Son zamanlarda terör konusunda güzel işler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konuda kararlı." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programa katılımından dolayı Güzel'e teşekkür ederek Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Sırat-ı Müstakim Dergisi'ni hediye etti. Panelin ardından Çağırıcı, Güzel'e, Mehmet Akif Ersoy Müzesi'ni gezdirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Celal Güzel Halil Şıvgın Turgut Özal Politika Güncel Haberler

title