Haberler

    8 Bin Şirkete FETÖ İncelemesi

    Güncelleme:

    Hükümet, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkisi olduğu iddia edilen 8 bin şirketi daha incelemeye alıyor. Kaynaklar hiçbir cemaate izin verilmeyeceğini ifade etti.

    Ekonomik değeri yüksek olan cemaat şirketleri, incelemeye alınıyor. Hükümet, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile derhal kapatılan şirketler dışında, incelemeye alınması kararlaştırılan şirket sayısının yaklaşık 8 bin olduğu hesabını yapıyor.

    EKONOMİYİ SARSMAMASI İÇİN...

    Bu incelemenin ekonomik dengeler açısından olumsuz sonuç yaratmaması için kapatma kararı öncelikli tercih olmayacak. Özellikle ekonomik değeri olan, üretim yapan ve istihdam sağlayan bu şirketler, "kayyum" aracılığıyla yönetilmeye çalışılacak.

    Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu şirketler için üç aşamalı inceleme sözkonusu olacak. Mali denetim, kayyum atama ve kapatma üç seçenek olacak. Kapatma, sadece darbe girişimine doğrudan destek veren şirketler için uygulanacak.

    Bu şirketler, banka-kredi ilişkileri, para aktarma ve transfer, kiralama ve FETÖ'cülerle ortak çalışma, cemaatin okullarıyla ilişki, cemaatin faaliyetlerine eleman sağlama gibi başlıklarda incelemeye tutulacak. Bir bakan, FETÖ ile doğrudan ve dolaylı bağı olan şirket sayısını 8 bin olarak belirlediklerini dile getirerek, planladıkları çalışma hakkında şunları söyledi:

    "17 ARALIK'TA BAŞLATTIK"

    "Ciddi miktarda mal varlıkları olduğunu düşünüyoruz. Ne kadarını kaçırdılar bilmiyoruz. Çünkü bunlarla ilgili süreç, 17-25 Aralık sürecinden sonra başladı. 2014'ten sonra mal varlıklarını yurt dışına kaçıranlar oldu.

    Ekonomik dengeler de göz önünde bulundurularak, darbe soruşturması kapsamında direkt bağ kurulması dışında kapatma yapılmayacak. Mali denetim, el koyma, kayyuma devir, denetim, kapatma gibi önlemleri gerektiğinde aşama aşama uygulayacağız. Taramalar yapıyoruz. Maliye ve ilgili ekonomi bakanlıkları birlikte çalışıyor. Mesela, bazı şirketlerin örgüte para aktardığını, kiralama yaptığını tespit ediyoruz. Şirket onların olmasa bile, başka yollarla bu örgüte destek vermiş, okullarını yapmış, başka çalışmalarını finanse etmiş. Bunlarla ilgili farklı denetim yöntemleri ve ceza yöntemleri getireceğiz. El konulacak ve kapatılacak olanlar, direkt darbe girişiminde rol alanlar olacak.

    "AYIKLAMA DİKKATLİ OLACAK"

    Ayıklama yaparken çok dikkat edeceğiz. Kurunun yanında yaş yanmasın diye çok hassas yaklaşıyoruz. Özenli davranıyoruz. Aksi halde yeni mağduriyetler olur ve yapılan mücadeleyi sulandırır. MİT ve emniyetten gelen raporlara bakacağız. 17-25 Aralık'tan sonra bunların bankalarıyla çalışanlar, yardım derneklerine bağış yapanlar, çocuklarını hala bunların okullarına gönderenler, gidip adliye önlerinde protestolara katılanlar hepsi saptanacak. Doğru kriterlerle incelendiğinde kimin kim olduğu çok kolay ortaya çıkar. Referanslarını izlerseniz bulursunuz.

    "HİÇBİR CEMAAT İSTEMİYORUZ"

    Bilgi veren bakan hiçbir tarikatın ve cemaatin devlet erkinde etkin olmasını istemediklerini dile getirerek "Cemaat referanslarıyla birilerinin bir yerlere gelmesini istemiyoruz. Bir yerde çalışırken, sen, birinci derecede amirinden mi emir alacaksın, yoksa tarikat şeyhinden mi? Bu anlayış çok tehlikelidir. Bu konuda dikkatli olmak lazım. Hiç ummadığın kişiler FETÖ elemanı çıkabiliyor. Takiyye yapmayı bile dini vecibe olarak görebiliyorlar, yalan söylüyorlar. Çok dikkatli incelemek lazım." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Cemaat Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title