Haberler

8 Ayda Sevdiklerini Kaybetti, Hayatını Şehit Madenci Ailelerine Adadı

Zonguldak'ta, çalıştığı maden ocağında geçen yıl 7 Ocak'ta meydana gelen ani metan gazı püskürmesinde 8 arkadaşını kaybeden maden işçisi 38 yaşındaki Ayhan Gökgöz, ardından 8 ay içinde eşini beyin kanaması, kayınpederini kalp krizi, kayınvalidesini de sirozdan kaybetti.

Zonguldak'ta, çalıştığı maden ocağında geçen yıl 7 Ocak'ta meydana gelen ani metan gazı püskürmesinde 8 arkadaşını kaybeden maden işçisi 38 yaşındaki Ayhan Gökgöz, ardından 8 ay içinde eşini beyin kanaması, kayınpederini kalp krizi, kayınvalidesini de sirozdan kaybetti. Gökgöz'ün çok sevdiği iki arkadaşından biri trafik kazasında, biri de kalp krizinden öldü. Şimdi hayatını şehit madencilerin ailelerine adayan Gökgöz, kurduğu dernek ile 32 madenci çocuğuna hayırsever kurum ve kuruluşlar aracılığıyla eğitim bursu sağlıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında üretim öncesi hazırlık işlerini yürüten taşeron firmada çalışan ve işçi temsilcisi olarak işveren ile işçiler arasındaki iletişimi sağlayan 14 yıllık madenci Ayhan Gökgöz, 7 Ocak 2013'te yerin 630 metre altında meydana gelen ani metan gazı püskürmesinde, 6 yıldır birlikte çalıştığı arkadaşları Muharrem Yapıcı, Hasan Bozacıoğlu, Köksal Kadıoğlu, Satılmış Arslan, Muhsin Akyüz, Ahmet Şeker, Hüseyin Kürekçi ve Yüksel Koca'yı kaybetti. Ayhan Gökgöz, 1 arkadaşının da yaralandığı olayda ölen arkadaşlarının 100-150 metre uzağında çalıştığı için sağ kurtuldu.

AİLESİNDEN 3 KİŞİYİ VE 10 ARKADAŞINI KAYBETTİ

8 arkadaşını kaybetmenin acısını yaşayan Ayhan Gökgöz, en yakınındaki sevdiklerinin art arda hayatını kaybetmesiyle daha da yıkıldı. Faciadan 2 ay sonra 10 Mart'ta kayınpederi 79 yaşındaki Zekeriya İnam'ı kalp krizinden kaybeden Ayhan Gökgöz, 30 Nisan'da bu kez maden ocağında kendisi kalp krizi geçirdi. Zamanında hastaneye kaldırılıp ameliyata alınarak hayatta kalan Ayhan Gökgöz, 19 Temmuz'da 18 yıllık eşi 37 yaşındaki Yasemin Gökgöz'ü beyin kanamasından, 7 Eylül'de ise kayınvalidesi 76 yaşındaki Hatice İnam'ı sirozdan kaybetti. Ayhan Gökgöz'ün en yakın arkadaşları Ahmet Güney trafik kazasında, Kani Silik ise yine kalp krizinden bu süre içinde öldü.

DERNEK KURDU, HAYATINI ŞEHİT MADENCİ AİLELERİNE ADADI

8 ay içinde eşi ile birlikte 13 sevdiğini kaybeden Ayhan Gökgöz, şimdi yaşamını şehit madencilerin aileleri ve çocuklarına adadı. Geçen yıl Eylül ayında merkezi Bursa'da bulunan Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği'nin Zonguldak Şubesi'ni kuran Ayhan Gökgöz, dernek aracılığıyla maden ocaklarındaki kazalarda ölen madencilerin geride kalan çocuklarına eğitim bursu sağlıyor, ihtiyaç sahibi ailelere de yardımlarda bulunuyor. Maden işçilerinin sorunlarını TBMM dahil çeşitli platformlara taşıma yönünde de çabalar harcayan Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Gökgöz, 8 arkadaşını kaybettiği facianın üzüntüsünü yaşarken üst üste gelen ölümlerle yıkıldığını söyledi. Gökgöz, "Kimsenin başına böyle bir acı gelmesin. 13 sevdiğin insanı 8 ay içinde kaybetmek çekilecek, yaşanabilecek bir acı değil" dedi.

32 ŞEHİT MADENCİ ÇOCUĞUNA BURS

Anne ve babasının hayatta olmasına şükrettiğini belirten Gökgöz, dernek aracılığıyla şehit madenci ailelerine destek olduklarını, onların mutluluğu ile huzur bulduğunu söyledi. 32 şehit madenci çocuğuna eğitim bursu sağladıklarını ifade eden Gökgöz, şöyle konuştu:

"Bütün bu acılara rağmen ayaktayım ve yine de şükrediyorum. Ölen madencilerin ailelerine ve çocuklarına yardımcı olmak için bu derneği kurduk. Ailelere maddi manevi katkı sağlamak için çalışıyoruz. Şuanda 32 çocuğa, aylık 75 lira ile 300 lira arasında değişen miktarlarda burs veriyoruz. İnşallah bu sayı 60'ı bulacak. Kimseyi açıkta bırakmak istemiyoruz. Yeter ki çocuklarımız okusun. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu bursları kapı kapı dolaşıp hayırsever insanlardan sağlıyoruz. 1 kuruş emeği geçenlerin ayağının altına paspas olmaya hazırız. Hepsine teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine dernek aracılığıyla maden kazalarında ölen madenci ailelerine yargıya başvurmaları halinde destek oluyoruz, onları yönlendirerek haklarını aramaları konusunda yardımcı oluyoruz." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Ayhan Gökgöz Zonguldak Kozlu Politika Güncel Haberler

title