Haberler

8 Ayda 3 Bin 500 Kilogram Atık Pil Toplandı

Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün yürüttüğü atık pil toplama çalışmaları devam ediyor. Atık Pil toplama noktalarından toplanan pillerin ve bataryaların çevreye zarar vermeyecek şekilde ortadan kaldırılması sağlanıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kullanılmış pillerin çevreye atılmasını önlemek ve geri dönüşümle yeniden kazanılmasını sağlamak amacıyla başlattığı projede 2015 yılı içerisinde 3 bin 500 kilogram atık pil topladı. Birçok alanda kullandığımız teknolojik ürünlerin parçası olan piller; kadmiyum, kurşun, cıva, nikel gibi ağır metaller içermektedir. Bu kimyasal maddeler, atık pillerin çevreye atılması veya evsel atıklarla karışması durumunda suda çözünerek insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilemektedir.

ATIK PİLLER AYRI YERE

Vatandaşların kullandıkları pil ve bataryaların, okul, hastane, resmi kurum, muhtarlık ve Odunpazarı Belediyesi'nin hizmet binalarında bulunan toplama kutularına bırakılabileceğini söyleyen yetkililer, toplum sağlığı ve su kaynaklarının korunması için, atık pilleri ayrı bir yerde (naylon torba, kutu, kavanoz gibi) biriktirilmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir halkının büyük destek verdiği projede toplanan atık pil ve bataryalar, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) teslim edilerek, kullanılmış pillerin çevreye herhangi bir zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesine olanak sağlanıyor.

YETKİLİLER UYARDI

"Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çevre ve insan sağlığı açısından ülkemizde de atık piller diğer atıklardan ayrı olarak toplanmakta, geri kazanılmaktadır" ifadelerinde bulunan yetkililer, sadece atık pillerin geri kazanımı değil, doğaya zararlı etkisi olan tüm atıkların geri kazanımı sağlanmalıdır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title