Haberler

8. Akdeniz Gazeteci Ödülleri İçin Başvurular Başladı

Güncelleme:

Anna Lindh Vakfı tarafından bu yıl 8'inci kez gerçekleştirilen Akdeniz Gazeteci Ödülleri için başvurular 31 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Anna Lindh Vakfı 8. Akdeniz Gazeteci Ödülleri (Mediterranean Journalist Award) için başvurular başladı. Anna Lindh Vakfı'nın aktif olduğu Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz için Birlik üyesi 42 ülkeden gazetecilerin, yazılı, görsel basın, radyo ve yeni medya alanındaki başvuruları 3 1 Mayıs saat 13:00'e kadar kabul edilecek.

Başkanlığını İngiliz yazar ve ödüllü gazeteci Tim Sebastian'ın yaptığı ve medya temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek haberlerin, 1 Haziran 2013 – 1 Mayıs 2014 tarihleri arasında yayınlanmış olması gerekiyor. Akdeniz için Birlik üyesi ülkelerde ya da bu ülkeler arasındaki kültürlerarası diyalog üzerine hazırladıkları haberler arasından yapılacak seçimde yazılı medya, televizyon, radyo, yeni medya ve özel ödül olmak üzere 5 ayrı kategoride birinci olan gazeteciler, 2500 Euro'luk ödülün de sahibi olacak. Bu yılın özel ödül teması olarak "Avrupa-Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan hoşgörüsüzlüğün farklı yüzleri" (The diverse faces of intolerance in the Euro-Mediterranean Region) konusu seçildi.

Ödül kazanan 5 gazeteci, Anna Lindh Vakfı'nın yıl boyunca kendi ülkelerinde gerçekleştirdiği etkinliklere katılma şansı elde edecek. Yarışmaya Türkiye'den yapılacak başvurularda yer alacak haberlerin başvuru sahibi tarafından İngilizce, Fransızca ya da Arapça dillerinden birine çevrilmesi gerekiyor. Thomas Reuters Vakfı ev sahipliğinde düzenlenecek ödül töreni Ashark Al-Awsat, BBC Arabic ve Allianz Cultural Foundation ortaklığında Ekim 2014'de Londra'da gerçekleştirilecek.
Anna Lindh Vakfı tarafından 2006 yılından itibaren verilmeye başlanan Akdeniz Gazetecilik Ödülleri ile kültürler arası farklılıklar ve eşitlik alanındaki sorunlara işaret eden ve bu alanda haber yapan gazetecilerin pozitif rolünü ön plana çıkarmak amaçlanıyor. Yarışmaya katılacak haberlerin bu amaç doğrultusunda, Avrupa-Akdeniz Bölgesi'nde, azınlıklar, göç, entegrasyon, dini kimlik ve gelenekler gibi konuları ele alması gerekiyor. Akdeniz Gazeteci Ödülü ve başvurular hakkında daha fazla bilgi için Anna Lindh Foundation adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anna Lindh 1 Mayıs Türkiye Akdeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title