Haberler

7abd Dışişleri Eski Bakanı Albrıght, 10. Sakıp Sabancı Konferansında Konuştu

Albright, "Türkiye ve Küresel Siyasi ve Ekonomik Dönüşüm" konulu konferans verdi.

Albright, "Türkiye ve Küresel Siyasi ve Ekonomik Dönüşüm" konulu konferans verdi.

Sabancı Üniversitesi'nin, Onursal Başkanı Sakıp Sabancı anısına Brookings Enstitüsü ile birlikte düzenlediği Sakıp Sabancı Konferansı'nın onuncusu, Washington DC'de gerçekleştirildi. 10. Sakıp Sabancı Konferansı'nda ABD Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright, "Türkiye ve Küresel Siyasi ve Ekonomik Dönüşüm" başlıklı bir konuşma yaptı.

Washington'daki konferans, canlı video konferans bağlantısı ile Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nden izlendi. Madeleine Albright'ın konferansından önce Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı bir konuşma yaptı.

MADELEİNE ALBRİGHT KİMDİR?

Madeleine Albright ABD'nin 64. Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. İlk kadın Dışişleri Bakanı olan Dr. Albright, aynı zamanda o tarihte ABD'nin en üst düzey kadın devlet görevlisi unvanını da kazandı. Dr. Albright, Dışişleri Bakanlığı görevi süresince Amerika'nın ittifaklarını güçlendirerek, demokrasi ve insan haklarını savunarak yurtdışında Amerikan ticaretini ve iş dünyasını, işgücü ve çevre standartlarını tanıttı. Sekiz yıl boyunca ABD Başkanı'nın Kabinesi ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi olan Dr. Albright, 1993 ile 1997 yılları arasında ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevini sürdürdü. Dr. Albright, Georgetown Üniversitesi Dışişleri Bölümü'nde yer alan Diplomasi Uygulamaları kapsamında verilen "Michael and Virginia Mortara Endowed Professor" ve Michigan Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesindeki William Davidson Institute tarafından verilen "Distinguished Scholar" unvanlarını alan ilk kişi oldu. Albright 2012 yılında ABD'nin en yüksek sivil nişanı olan Başkanlık Özgürlük Madalyası ile taltif edilerek ödülünü Başkan Obama'dan aldı. Kaleme aldığı Madam Secretary ve Prague Winter gibi kitaplar New York Times çok satanlar listesinde yer aldı. Madeleine Albright halen küresel strateji firması Albright Stonebridge Group'un başkanlığı görevini yürütüyor. SAKIP SABANCI KONFERANS SERİSİ

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın adını taşıyan, "Sakıp Sabancı Konferans Serisi", saygın devlet adamlarının uluslararası siyasetteki en son gelişmeler hakkında görüşlerinin yanı sıra Türkiye'nin dünya siyasetindeki yerine uluslararası platformlarda dikkat çekmek amacıyla her yıl Brookings Enstitüsü ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyor.

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Sakıp Sabancı'nın vefatının 10. yıldönümünde konferans veren Albright, 2005 yılında gerçekleştirilen Sakıp Sabancı Konferansı'nın birincisinde de "Amerika, Türkiye ve Dünya" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Madeleine Albright Güler Sabancı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title