Haberler

78 Sanıklı Fetö Davasındaki Savcı Kayafoğlu Görevlendirmesine Tepki

ANTALYA'da FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasıyla ilgili açılan, 49'u tutuklu, 7'si firari toplam 78 eski polisin yargılandığı davada, referandumla ilgili sosyal medya hesabından 'Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyor demektir.

ANTALYA'da FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasıyla ilgili açılan, 49'u tutuklu, 7'si firari toplam 78 eski polisin yargılandığı davada, referandumla ilgili sosyal medya hesabından 'Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyor demektir. Küsmece yok' diye paylaşımda bulunan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu'nun görevlendirilmesi, sanık avukatlarının tepkisine neden oldu.

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında 'terör örgütü üyeliği' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 49'u tutuklu, 7'si firari toplam 78 eski polisin yargılanmasına Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davada, savcı Hacı Mehmet Güdül ile birlikte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme gelen Cumhuriyet Başsavcı vekili Cevdet Kayafoğlu da görevlendirildi.

Sosyal medya hesabından referandumda 'Hayır' diyecek seçmenleri tehdit ettiği öne sürülen Başsavcı Vekili Kayafoğlu'nun davada görevlendirilmesi, sanık avukatlarının tepkisine neden oldu. Sanık avukatlarından Mücahit Gündoğdu ile Münip Ermiş, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündeme gelen, idari görevi bulunan bir başsavcı vekilinin böyle bir davada görev alamayacağını iddia etti. Ancak mahkeme heyeti kanunlara göre davalarda birden fazla savcının görevlendirilmesinde sakınca bulunmadığını bildirdi. Duruşmaların ikinci gününde, 49'u tutuklu toplam 50 sanığın ifadesi tamamlandı.

Kayafoğlu'nun mahkemede görev almasına tepki gösteren avukatlardan Mücahit Gündoğdu, gazetecilere açıklama yaptı. Sanıklardan Hüseyin K.'nın avukatı olduğunu söyleyen Mücahit Gündoğdu, hakkında inceleme yapılmasına karar verilen ve idari görevi bulunan bir başsavcı vekilinin duruşmada görevlendirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Avukat Münip Ermiş de Cevdet Kayafoğlu'nun orada yer almasının avukatlar arasında ciddi rahatsızlık yarattığını söyledi. Ermiş, "Tabii ki yargılama sisteminde birden fazla savcı yer alabilir. Buna hukuki olarak hiçbir engel yoktur. Ama idari yetki kullanan bir başsavcı vekilinin duruşma salonunda diğer savcıyla birlikte yer alması, bu yargılamanın idarenin gözaltına alınmasının göstergesidir. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı son derece çalışkan bir savcıdır. Şimdiye kadar dosyaya hazırlıksız çıktığını görmedik. İdari görevi olan bir başsavcı vekili yerine, anayasal düzen suçlarına bakan savcılar görevlendirilebilirdi. Biz tepkimizi mahkemeye iletince sayın başsavcı vekili de söz alarak, sosyal medya paylaşımı ile ilgili 'Bu benim özel hayatımdır' dedi" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğdu Antalya Güdül PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title