Haberler

78'inci Bergama Kermesi Başladı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen Türkiye'nin ilk yerel festivali, Bergama Kermesi 78'inci kez kapılarını açtı.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen Türkiye'nin ilk yerel festivali, Bergama Kermesi 78'inci kez kapılarını açtı. Konser, tiyatro gösterisi, söyleşi, resim sergisi, yerel halk dansları ve Romanya yerel halk dansları topluluğunun gösterileri ile renklenecek festival, 1 hafta süresince Bergamalıları eğlenceye doyuracak.

Bergama Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan 78'inci Bergama Kermesi'nin açılışına, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Her kentte pek çok festival düzenleniyor. Fakat bizim kermesimizin ayrı bir özelliği var. Mustafa Kemal Atatürk'ün Bergama ziyareti sırasında tarihi ve kültürel zenginlikleri fark ederek yaptığı konuşma, ilçemizde bu kermesin geleneksel hale gelmesini sağladı. 1936 yılında başlayan ve 1937 yılında Bergama Kermesi adını alan etkinliğimizin 78'inci yılını Atatürk'ün bize bıraktığı miras olarak kutluyoruz. Bu kermesimizde bir sevincimiz daha var. Bergama, UNESCO Dünya Mirası'nda 999. sırada Türkiye'den ise 13. olarak listeye girdi diye konuştu. Bergama Kermesi'ni her yıl daha coşku ile ve uluslararası kültür mirasına yakışır şekilde kutlayacaklarını açıklayan Başkan Gönenç, İzmir'in kurtuluşunda emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını minnetle andığını ifade etti. KURTULUŞ GÜNÜ KERMESİN ÖNEMİNİ ARTTIRDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük öngörüsü sayesinde Bergama'nın tarihi zenginliklerine sahip çıktığını ve 77 yıl sonra UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine 13. sıradan girdiğini belirten Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz ise, Kermesimizin bu yıl İzmir'in ve Bergama'nın kurtuluş günlerine denk gelmesi kermesimize daha da anlam kazandırıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı bugün burada kermesimizi coşkuyla kutlayamayacaktık, bu bayrak dalgalanmayacaktı ve biz de bu bayrağın altında olmayacaktık. Dolayısıyla onlara ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Ruhları şad olsun dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Grup Dir'in dans gösterisi, yerel halk oyunları gösterisi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri Bergamalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bergama Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title