Haberler

77'lik Dedenin Spor Aşkı"

Güncelleme:

Tekirdağ'da yaşayan ve 40 yıldır koşan 77 yaşındaki İlhan Kart, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda yarışmaya katıldı Kart: "Nerede koşu olursa olsun oraya beni çeken bir şey oluyor.

Tekirdağ'da yaşayan 77 yaşındaki İlhan Kart, yaşına rağmen koşmaya devam ediyor.

Beş yıl önce Balıkesir'den Tekirdağ'daki kızının yanına taşınan İlhan dede, sahil şeridinde belirli günlerde 10 kilometre koşuyor. İlerlemiş yaşına rağmen koşmayı bırakmayan İlhan Kart, yurt içi ve dışında birçok yarışmaya katıldı.

Özellikle yeme ve yatma saatlerine özen gösteren İlhan Kart, koşuya başladıktan sonra 40 yıl içinde sadece bir kez göz kontrolü için hastaneye gitti.

İlhan Kart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir gazetenin "Dedeler Yarışıyor" adlı koşusunun reklamını gördükten sonra Bandırma'dan İstanbul'a yarışmaya gittiğini ve koşmaya böyle başladığını söyledi.

Katıldığı yarıştan sonra koşunun çok hoşuna gittiğini ve koşmayı yaşam biçimi olarak benimsediğin aktaran Kart, "O koşuya katıldıktan sonra koşmak çok hoşuma gitti. Nerede koşu olursa olsun artık oraya doğru beni çeken bir şey oluyor. O yüzden 40 seneden beri koşuyorum" dedi.

Yarışmalara da katıldığını ve Türkiye'yi yurt dışında birçok defa temsil ettiğini dile getiren Kart, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'da beşer kez yarıştığını ve çoğu yarışmada derece elde ettiğini vurguladı.

Yurt içinde de birçok kez yarıştığını aktaran Kart, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 20 vilayette koşmuşumdur. Koşum olsun olmasın salı ve cuma günleri onar kilometre koşuyorum. Formumu korumak için özel bir şey yapmıyorum. Bir kere önüme ne konulsa yerim. Yatma saatlerinde de 22.00'yi geçirmem. Saat 07.00'de mutlaka uyanırım. Eğer o sabah antrenmanım varsa antrenmana giderim. Yoksa yine kendi işlerimle ilgilenirim."

Kart, koşuya başladıktan sonra hiç sağlık sorunu yaşamadığını, bunu da spora bağladığını söyledi.

KULÜPTEN DESTEK

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye spor Gençlik Kulübü Başkanı Deniz Taner ise göreve başladığı zaman İlhan dedenin kulübün sporcusu olduğunu öğrendiğini belirtti.

İlhan Kart'ın sürekli spor müsabakalarına katılıp atletizm branşında, kulübü, kenti temsil ettiğini ifade eden Taner, "Onu elimizden geldiği kadar yarışmalara göndermeye çalışıyoruz. Onun kendi sıhhati ve sağlığı iyi olduğu takdirde bunu da sürekli yapacağız. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Taner, İlhan dedenin gideceği yerlere ulaşımının ve giysilerinin kulüp tarafından karşılandığını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Balıkesir İstanbul Bandırma Tekirdağ Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title