Haberler

Baykal, Denizin Ortasında Gazetecilerle Röportaj Yaptı: Beni Mülteci Sandılar

Güncelleme:

Ramazan Bayramı tatilini memleketi Antalya'da geçiren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal (77), bayram namazı ve kahvaltının ardından deniz keyfi yaptı. Evinin bulunduğu Konyaaltı Caddesi'nden otomobiliyle dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelen Baykal, renkli şortu ve deniz gözlüğüyle Akdeniz'in mavi sularına kendini bıraktı.

DENİZİN ORTASINDA RÖPORTAJ VERDİ

Baykal, yavaş tempoda yarım saate 300 metre açıldı. Gazeteciler ise açıkta bulunan Baykal'ı görüntülemek için tekneyle açıldı. Yorulduğu anlarda deniz gözlüklerini çıkararak etrafı seyreden Baykal, gazetecileri yüzmeye davet etti.



"BUNU HERKESE ÖNERİRİM"

Denizden gazetecilere açıklamada bulunan Baykal, Antalya'nın denizinin büyük bir nimet olduğunu belirterek, insanların denizi değil de kumsalı değerlendirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Baykal, insanların kumsalda yatıp, güneşlenip arada bir denize batıp çıkmayı denizi değerlendirmek olarak gördüğünü belirterek "Bence o yeterli değil. Denizin içine girip denizde uzunca bir süre kulaç atarak deniz içinde hareketlenmek lazım. Güneşin altında yatmaktansa denizin altında kulaç atmak daha iyi. Bunu herkese öneririm. Özellikle belli bir yaştan sonra ağır sporları yapamaz durumda olan herkese deniz sporlarını önermek lazım." diye konuştu.



"BİN 600 KULAÇ ATACAK"

Günlük kulaç sayısının dalga ve akıntıya göre değiştiğini kaydeden Baykal, şöyle konuştu: "Dün bin 755 kulaç attım. Ondan bir gün önce bin 707 kulaç attım. Bugün bin 500'ün üzerinde kulaç atmayı düşünüyorum. Şuan 445 kulaçtayım daha gideceğiz. Herhangi bir programım yoksa mümkün olduğunca denize giriyorum. Yarın giremeyeceğim. Bayramlaşma programı var. Sabahı kurtarabilirsem yüzmeye çalışıyorum, çok yararlı oluyor."

"SEÇİMİN 40'I ÇIKTI"

Koalisyon çalışmalarına değinen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin temennisini ben de ifade etmek istiyorum. Bir an önce hükümet kurulsun, seçimlerden bu yana 40 gün geçti. Yani seçimin 40'ı çıktı. Bunu artık uzatmamak lazım ve yeni bir seçimden ise ülkenin sorunlarını göğüsleyebilecek ciddi bir hükümeti bir an önce kurmak lazım. Sorumlulukları üstlenmesi gerekir herkesin. Türkiye'yi bir an önce istikrara kavuşturmak lazım. Bu herkesin dileği."



"SAHİL GÜVENLİK YANIMA YANAŞTI VE..."

Baykal, açıkta yüzerken yanına gelen sahil güvenlik ekipleriyle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: "Sahil güvenlik 'yardıma ihtiyaç var mı' diye geldi. Tek başıma yüzüyordum, sahil güvenliği vapurla karşımda gördüm. 'Yardıma ihtiyaç var mı?' dediler. Yok her şey çok güzel dedim. Sorun yok dedim. Selamlaştık, sonra onlar yoluna ben yoluma gittim. Belki onlar tek başına açıkta yüzen birisini görünce bir problem olabilir yardımcı olalım diye düşündü. Neyse Ege sahillerinde değiliz, Yunanistan'a kaçan göçmenlerden biri diye düşünebilirlerdi. Öyle bir durum yok."



"DENİZİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

Herkese, bütün vatandaşlara yüzmeyi öneren Baykal, sözlerini şöyle tamamladı: "Yüzmeyi ciddiye almak lazım. Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyilik spor yapmaktır. Bu ileri yaşlarda da yapılabilecek bir spordur. Denizle barışmak lazım, denizi kastediyorum, denizi sevmek lazım, denizin hakkını vermek lazım. Herkes için kazançlı çıkacak bir durum. Herkes için büyük bir nimet. Özellikle Antalya için söylüyorum, çok temiz, pırıl pırıl bir deniz. Şuna bakın pırıl pırıl. Sahilde görürsünüz bir yosun yok. Taşlar pırıl pırıl. İnsan denize girince bir defa ağırlığı kalkıyor. Denizin kaldırma gücüyle yer çekimi azalıyor. Öyle bir ortamda spor yapmak çok güzel bir şey. Bütün vatandaşlarımıza öneriyorum. Nedense mesafeli bir halimiz var. Uzak duruyoruz denizden, yüzerken denize girdiğimizde denizden nefes almayı bilmiyoruz öğretmek lazım. Çok hoş bir şey. Yüzmek de yürümek gibi bir şey alıştığınızda."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Deniz Baykal Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500

Yorumlar (6)

La Pompa:

Biz iyi biliriz o kulaçları:))))))))))))))))9

2
0
yanıtYanıtla
omer:

baykalin yuzdugunun onda birini yuzemezsiniz

0
2
yanıtYanıtla
yakut:

tabi sanalar butun multeciler denizden karaya cikiyorda

1
0
yanıtYanıtla
ilimunati piremit tekgözMobil-ANDROID:

kerize bak kerize atgözlüğüyle girdi denize

1
0
yanıtYanıtla
ilimunati piremit tekgözMobil-ANDROID:

ismi deniz lakabıda manyak hem denizim hem denize girerim diyor kaset yıldızı

1
0
yanıtYanıtla
otopsi:

Her seferinde su dile getirmeye basladi genc ve dinamigim yaslanmadim kompleksine girmis:))) bilincli insan da böyle hastalokllar olmamali

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title