Haberler

76 Sanıklı Fetö/pdy Davasında Erler Dinlenmeye Devam Ediyor

76 sanıklı FETÖ/PDY davasında erler dinlenmeye devam ediyorMALATYA - Malatya'da 15 Temmuz Darbe girişimine ilişkin görülen davada bugünde tutuksuz yargılanan erlerin dinlenmesine devam edildi.

76 sanıklı FETÖ/PDY davasında erler dinlenmeye devam ediyor

MALATYA - Malatya'da 15 Temmuz Darbe girişimine ilişkin görülen davada bugünde tutuksuz yargılanan erlerin dinlenmesine devam edildi.

Yakınca Spor Salonunda görülen duruşmanın öğleden önceki oturumunda da 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında görevli erler dinlendi.

2. Ordu Karargahında er olarak görev yapan Şerif Çıldır, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi koğuşta olduğunu ve 03.00 sıralarında verilen emir üzerine aşağıya indiklerini iddia ederek "2.Nolu nizamiye bölgesine gittik ve burada bir süre mevzi aldık. Daha sonrasında Binbaşı İbrahim Dede'nin karargahın dışarıdaki araçların üzerindeki sivillere ateş ettiğini gördüm ancak elinde hangi silah olup olmadığını görmedim. Hatta Binbaşı İbrahim Dede'ninde 'ben ateş ettim' dediğini de sonradan nöbetçi mahkemede duydum bizzat" dedi.

Er Nazım Aşut'da 15 Temmuz gecesi karargahta kendilerine bomba yüklü bir araç olduğunu ve terör örgütünün kışlayı basacağının konuşulduğunu söyleyerek "Saat 04'e kadar koğuşta bekledim. Sonra namusunu, vatanını, milletini seven silah alsın' diyerek aşağı indirdiler bizi. Bende aşağı indim ve bir süre silahsız olarak bekledim. Daha sonra Üsteğmen Hüseyin Çakıcı'nın gelerek 'Herkes silah alacak, bu bir emirdir' dediğini ileri süren Aşut, "Silahlık açıldı ve hepimiz silah aldık, sonrada ismini bilmediğim kır saçlı Albay yada Yarbay rütbesindeki bir kişi benimde aralarımda bulunduğum 5 kişiyi seçerek helikopter pistine gönderdi ve bize 'Komutanınızı vuracaklar, buraya helikopter indirmeyin' diyerek yanımızdan ayrıldı" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra 2. No'lu nizamiye bölgesine gittiklerini ve burada Yüzbaşı Kemal Keskin'in olduğunu kaydeden Aşut, "Burada Kemal Yüzbaşı 'Allah'ım sana geliyorum, şehit oluyorum. Ödüllerin en büyüğünü aldım' şeklinde dua ediyordu. Nizamiye lambalarına ateş eden Kemal Yüzbaşı bize 'aslanlarım' diyerek de helva dağıttı" dedi.

İlerleyen saatlerde Binbaşı İbrahim Dede'nin karargah dışındaki sivillere doğru ateş ettiğini ve bu sırada damperli kamyonun üstünde duran birinin vurulduğunu ve yere düştüğünü gördüğünü anlatan Aşut, "Hatta sonradan kamyona çıkan bir kişi de İbrahim Dede'ye doğru küfür edince yeniden o tarafa doğru ateş etti. Sonra İbrahim Binbaşı bani göndererek 'Git koğuşta kim varsa söyle buraya gelsinler' dedi.

Sonrasında kaçarak koğuşlar bölgesine gittiklerini ve burada silahlarının odaya kilitlediklerini belirten Aşut, bir süre sonra da 1 No'lu nizamiyeden polislere teslim olduklarını söyledi.

Diğer tutuksuz sanık erlerde aynı şekilde 15 Temmuz'da yaşananları anlattı.

Mahkeme duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.

(CÖ-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yakınca Malatya Çıldır Ordu Genel Haberler

title