Haberler

733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, geçmişten geleceğe uzanan bir mana ve gönül köprüsüdür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mesajda, Erdoğan, Söğüt'ün Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi önderliğinde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun adalet ve hoşgörü üzerine inşa edilen köklü medeniyetin ocağı olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri bu yönüyle geçmişten geleceğe uzanan bir mana ve gönül köprüsüdür. Tarihimizin şanını, milletimizin büyüklüğünü ortaya koyan, Anadolu'nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan harcın, birlik ve beraberliğimiz olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan çok önemli bir buluşmadır.

Milletimizin yetiştirdiği sembol şahsiyetlerden biri olan Ertuğrul Gazi; onun ve Şeyh Edebali'nin öğütlerini kendisine rehber edinen oğlu Osman Gazi; onların izinden yürüyen diğer devlet adamları; asırlar boyu üç kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti'nin herkesi kucaklayan, ırk, dil, inanç eşitliğini koruyan, farklılıklar arasında ahengi sağlayan adaletli bir yönetim anlayışının temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır. Nitekim, küçük bir beyliğin, medeniyetimizden ve maneviyatımızdan güç ve ilham alarak, cihanşümul bir imparatorluk haline gelmesi, insanlık tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır."

"Rahmet ve minnetle yad ediyorum" -

Bilecik Söğüt'te Osmanlı'yı ayakta tutan ve yaşatan ruhun ilk tohumlarını atan Ertuğrul Gazi'nin, Osmanlı Devleti'nin bir ulu çınara dönüşmesini sağlayan Osman Gazi'nin ve Osmanlı'nın gönül mimarı Şeyh Edebali'nin örnek şahsiyetler arasında yer almaya devam edeceğini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi, Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi mimarı Şeyh Edebali'yi, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Gazi Türkiye Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title