Haberler

70 Yıldır Evli Çift Mutlu Evliliğin ve Uzun Yaşamın Sırrını Anlattı

MANİSA'da yaşayan biri 99 diğeri 90 yaşındaki 70 yıllık evli çift, uzun yaşamın ve mutlu evliliğin sırrını anlattı.

MANİSA'da yaşayan biri 99 diğeri 90 yaşındaki 70 yıllık evli çift, uzun yaşamın ve mutlu evliliğin sırrını anlattı. Birbirlerini hiç incitmediklerini anlatan çift, gençlere öğütler verdi.

Şehzadeler İlçesi'nde yaşayan Osman Karacasu ve 70 yıllık hayat arkadaşı Akide Karacasu son dönemlerde eşler arasında artan boşanmalara inat aşklarını hoşgörü ile sürdürüyor. 3 çocuk ve 5 torun sahibi Osman ve Akide Karacasu çifti, ilerleyen yaşlarına rağmen ilk günkü heyecanla evliliklerini yaşatmaya devam ediyor.

"PRENSİBİMİZ NE İNCİN NE DE İNCİT"

Neredeyse bir asrı deviren Osman Karacasu, nüfus cüzdanında 1918 doğumlu göründüğünü, ancak, esas doğum yılının 1917 olduğunu belirterek, nüfusa geç işlendiğini dile getirdi. Eşini çocukken mahalleden tanıdığını, görüşüp evlendiklerini belirten Karacasu, 70 yıl boyunca hiç kavga etmediklerini belirterek, "İyi geçinmek istiyorsan, sen karşındakini hoş göreceksin. Karşındaki de seni hoş görecek. Bizim prensibimiz buydu. Herkes hata yapabilir. Sen benim hatamı affedersin. Ben senin hatanı affederim. Ne incin, ne incit. Bizim prensibimiz buydu" diye konuştu.

Akide Karacasu da evliliklerinde birbirlerini hiç incitmediklerini belirterek, "Kıl kadar incinmedik, o senelerden beri. Ne o beni kırdı ne ben onu kırdım. Sinirli hallerimizi birbirimize kesinlikle yansıtmazdık. Öyle bir kapışma da görmedi evlatlarımız bizden" dedi.

Yaşlı çift son dönemde eşler arasında artan boşanmalar nedeniyle bazı öğütler vererek, "Hoşgörü evliliklerde çok önemli bir durum. Karşındaki hata yapabilir hataları affetmek lazım. Her şeyi büyüterek bir yere varılmaz "dedi.

SAĞLIĞINI DÜZENLİ UYKUYA BORÇLU

Osman Karacasu, yaşına rağmen böylesine sağlıklı olmasını ise içki ve sigara kullanmamasına ve özelikle düzenli uykuya borçlu olduğunu söyledi. Karacasu, "Ben içki içmedim. Askerlikte de malum ya 'Saat 10, yatağa kon' derler. O prensip bende hala devam eder. Uykumu alırım. Yemek olarak her şeyi yerim. Şunu yemem, bunu yemem diye bir şeyim yok" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN MANİSA'YA GELİŞİNİ GÖRDÜM"

Osman Karacasu, Kurtuluş Savaşı'nın arından Manisa'ya gelen Atatürk'ü gördüğünde çok heyecanlandığını söyledi. Atatürk'ün Manisa'ya gelişini anlatan Karacasu, "Atatürk'ü gördüm. İran Şahı'yla beraber geçtiler. Biz de çocuğuz. Selam verdik. O da kalktı bize faytonun içinden selam verdi" dedi.

FOTOGRAFLI - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karacasu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title