Haberler

70 Yaşındaki Kadından Kalp Masajı

Türk Hava Yolları (THY) kabin memurları aldıkları eğitim çerçevesinde senaryo gereği uçak içerisinde kalp krizi geçiren maket yolcuya müdahale etti.

Türk Hava Yolları (THY) kabin memurları aldıkları eğitim çerçevesinde senaryo gereği uçak içerisinde kalp krizi geçiren maket yolcuya müdahale etti. Kızını yolcu etmek için Atatürk Havalimanı'na gelen 70 yaşındaki kadının da kalp masajı yapması ilginç görüntüler oluşturdu.

Türk Hava Yolları ve Avrupa Resüsitasyon Konseyi ve Resüsitasyon Derneği işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen, "Hayata El Ver" aktivitesi Atatürk Havalimanı'nda yapıldı. THY uçuş ekiplerine verilen ilk yardım eğitimlerinde destek alınan kurumlardan Avrupa Resüsitasyon Konseyi (ERC) ve Resüsitasyon Derneği tarafından THY ekipleriyle ortak olarak düzenlenen bu etkinlikte uçakta kriz geçiren bir maket yolcu eğitim almış iki kabin memuru tarafından koltuğundan kaldırılarak yere yatırıldı. Daha sonra kabin memurları sırasıyla önce kalp masajı ve ağızdan nefes vererek suni teneffüs yaptı. Kabin ekipleri son olarak ise hasta yolcuya şok cihazı(Defibilatör) bağladı. Hastanın uygulanan şoktan sonra nefes aldığını anladıklarında ise diğer yolculara mutlu haberi verdi.

Bu tatbikattan sonra halen pilotluk eğitimi gören aday pilotlara eğitim görmüş kabin memurları kalp krizi geçirmiş bir yolcuya yapılacak bir müdahale mankenler üzerinde tatbik edildi.

Öte yandan, THY kabin ekiplerinin yaptığı etkinlikten sonra da Atatürk Dış Hatlar Terminali'nde olan bazı yolcular ile çalışanlarda bu tatbikata katıldı. Özellikle üç Japon turistin yaptığı tatbikat ilgiyle izlendi.

Kızını yolcu etmek için Atatürk Havalimanı'na gelen 70 yaşındaki Sebahat Uzun'un kabin ekiplerinden yardım alarak kalp masajı yapması ilgiyle izledi.

Atatürk Havalimanı'na kızın yolcu etmek için geldiğini söyleyen Sebahat Uzun, "Kızımı geçirmek için geldim. Stresliydim zaten. Burayı da görünce seyrettim. Ondan sonrada merak ettim. Davet ettiler kabul ettim. Merak ettim. Ondan sonrada davet ettiler kabul ettim. Çok mutluyum şu anda. Allah nasip etmez ama trafik kazaları çok bu günlerde. Gençlerimiz gidiyor. Sağlık eğitimi almadım. Bu ilk oldu. Herkesin öğrenmesi lazım" diye konuştu.

"BÜTÜN EKİPLERİMİZ BU EĞİTİMLERİ ALIYOR"

Tatbikattan önce bir konuşma yapan Uçuş Eğitim Başkanlığı Kabin Eğitim Müdürü Yonca Ceyhan amaçlarının yolcularının hayatlarına önem vermek olduğunu belirterek, "Bütün kabin ekiplerimiz bu eğitimleri alıyor. Ayrıca bütün uçaklarımızda da şok cihazı olarak bilinen Defibilatör cihazı bulunmaktadır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Resüsitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ise, Avrupa Resüsitasyon Konseyi üyesi olarak çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de bütün Avrupa ülkelerinde uygulanan eğitimlerin aynısını uyguluyoruz. Konsey 2010 yılında Avrupa Parlamentosu'na başvurdu ve tüm Avrupa ülkelerinde bir, ' Kalp Durması Farkındalığı Haftası' oluşturmasını kabul etti. Burada THY de verilen ilk yardım temel yaşam desteği ve şok cihazı kullanılması uygulamaları Avrupa Resüsitasyon eğitimleridir. Uluslar arası geçerliğe sahip olan belge verilmektedir. THY' personeline de bu belge verilmektedir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title