Haberler

70 Yaşında Hasta Tek Seferde Üç Ameliyat Geçirdi

Şanlıurfa'da, başındaki kafasındaki kitlenin alınması için hastaneye giden 70 yaşındaki hasta aynı anda beyin, kalp ve estetik ameliyatı oldu.

Bozova ilçesine bağlı Yaslıca beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Karaçizmeli, yaklaşık 20 yıldan bu yana başının üzerinde bulunan kitlenin büyümesi üzerine Şanlıurfa'da özel bir hastaneye başvurdu.

Yapılan incelemede, beyninde tümör bulunduğu belirlenen Karaçizmeli'nin kalp damarlarının da tıkalı olduğu fark edildi.

Hastanın yaşı ve kafasındaki kitlenin enfeksiyon kapma tehlikesi nedeniyle aynı anda, estetik ve kalp ameliyatının da yapılmasına karar verildi. Hasta yakınlarıyla yapılan görüşmenin ardından ameliyat konusunda gerekli izinler alındı.

Ameliyatla kafatasındaki tümör temizlenen bacağındaki doku da estetik operasyonla başına dikilen hastanın kalbe giden iki damarı ise by-pass ile açıldı.

Bir süre hastanede tedavi gören Karaçizmeli, taburcu edildi.

-"Hastanın durumu iyi"-

Özel hastanede görevli Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fuat Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hastanın kendilerine müracaat ettiğinde kafasındaki kitlenin beyin tömörü olduğunu bilmediğini, ancak yapılan incelemede tümörün büyümeye başladığını fark ettiklerini aktaran Doç. Dr. Torun, aynı zamanda kalbi besleyen damarları da tıkalı olan hastanın ameliyatının da oldukça riskli olduğunu belirtti.

Bunun üzerine ameliyata alınan hastanın önce tıkalı damarlarının açıldığını ardından kafasındaki tümörlü bölgenin temizlendiğini ve bacağından alınan dokunun estetik operasyonla elma büyüklüğündeki alana dikildiğini aktaran Doç. Dr. Torun, şunları kaydetti:

"Kalp ve damar cerrahisi uzmanı ve plastik cerrahi uzmanıyla görüşerek aynı seansta ameliyatların yapılmasına karar verdik. Öncelikle by-pass ameliyatı yapıldı. Daha sonra tümör dokusunu çıkardık. Bu doku aynı zamanda kafa kemiğinde de etkili olmuştu. Kafatasındaki kemiği de temizledik. Total bir şekilde tümörün hepsini boşaltık ve plastik cerrahisi tarafından açıkta kalan dokuya operasyon yapılarak kapatıldı. Daha sonraki takiplerde hastamızın bir sorunu olmadığı anladık ve taburcu ettik."

-Kalp krizi geçirdiğinden haberi yoktu-

20 yıl önce kafasında kitle oluştuğunu fakat önemsemediğini anlatan Mehmet Karaçizmeli, tarlada çalışırken söz konusu kitlenin ağaç dallarına çarptığını ve bu nedenle rahatsızlık hissetmeye etmeye başladığını ifade etti.

Kafasındaki kitleyi aldırmak için hastaneye geldiğini anlatan Karaçizmeli,

"Doktorlar kafamdaki tümürü almadan önce beni kontrol etti. Bana daha önce kalp krizi geçirdiğimi ve en yakın zamanda kalp ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Kalp krizi geçirdiğimi onlardan öğrendim. Haberim yoktu, beni ameliyat ettikler ve sağlıma kavuştum. Onlara teşekkür ederim" şekilinde konuştu.

Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Yaslıca Bozova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title