Haberler

70 Yaşında Ayşe Ninenin Su Çilesi

Akyazı İlçesinde yalnız yaşadığı tek katlı evinin suyu, biriken borç ve avukatlık masrafları nedeniyle kesilen 70 yaşındaki Ayşe Kerim, tam bir yıldır evinin 2 kilometre uzağında bulunan sokak çeşmesinden plastik bidonlarla su taşıyor.

Akyazı İlçesinde yalnız yaşadığı tek katlı evinin suyu, biriken borç ve avukatlık masrafları nedeniyle kesilen 70 yaşındaki Ayşe Kerim, tam bir yıldır evinin 2 kilometre uzağında bulunan sokak çeşmesinden plastik bidonlarla su taşıyor. Geliri de olmayan yaşlı kadın 'Suyum kesik, başka ne yapabilirim ki 'diyerek çaresiz olduğunu söylüyor.

Akyazı İlçesi Pazarköy Caddesi üzerinde bulunan tek katlı evde yalnız yaşayan 70 yaşındaki Ayşe Kerim'in 850 liralık su borcu nedeniyle bir yıl kadar önce Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi evinin suyunu kesti. Çaresiz kalınca bir yıldır oturduğu sokağın 2 kilometre ilerisinde bulunan sokak çeşmesinde hergün bidonlarını doldurarak su ihtiyacını karşılamak zorunda kalıyor. Ayşe Kerim'in suyunun açılması için Gazi Süleymanpaşa Mahallesi Muhtarı Yaşar Kahraman Akyazı Kaymakamlığı Sosyal İşler Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulundu. Kaymakamlık tarafından 850 liralık su borcu ödenmesine rağmen yaşlı kadının çilesi bitmedi. Ödenen 850 liralık borcun yanı sıra Ayşe Nine'nin karşısına bu kez bin 500 lira daha avukatlık ücreti ve su borcunun faizi çıktı. Muhtar, durumu tekrar Kaymakamlık Sosyal işler Müdürlüğü'ne bildirdi. Ancak avukat masrafları ve faizle ilgili paranı bu fondan ödenemeyeceği belirtildi ve su açılamadı.

Susuz evinde tek başına yaşayan Ayşe Kerim ise evine gelen gazetecilere Bir oğlum var. İstanbul'a kaçtı gitti. Tek başıma yaşıyorum. Yaşlılık maaşı alarak geçiniyorum. Yaklaşık 1 yıldır sularım kesik. Uzaktan su doldurarak, bazen el arabasıyla taşıyarak 1 - 2 günlük su ihtiyacımı karşılıyorum. Kışın çok zorlanıyorum. dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pazarköy Sakarya Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title